MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Chlorophytum comosum - Graslelie

50612 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

chlorophytum.jpg

Naam: Chlorophytum comosum

Nederlandse naam: Graslelie

Familie: Antheriaceae

Standplaats: Zowel zon (geen volle zon) als schaduw, met voorkeur voor schaduw. Kan in de zomer buiten staan. Ook ideaal voor gebruik in hangpotten. Kamertemperatuur is voldoende. Verdraagt ook lagere temperatuur maar lager dan 10°C remt de groei.

Water: Regelmatig water geven. Laat de potgrond tussen twee gietbeurten in licht opdrogen, maar de wortelkluit nooit laten uitdrogen. Zorg ervoor dat er geen water onderin de pot blijft staan. Bij een royale watergift barst de plant soms letterlijk uit de pot, zo snel wil deze dan groeien. Tijdig verpotten is dan de oplossing. In de herfst en winter de plant iets droger houden.

Algemeen: Chlorophytum komt van oorsprong uit Zuidelijk-Afrika. De naam betekent niet meer dan 'geelgroene plant'. Het is een bijzonder sterke kamerplant met smalle gebogen bladeren. Het is een zeer gemakkelijke kamerplant. Kan ook in hangpotten worden toegepast.

Tips:

  • Aan het uiteinde van de lange loten verschijnen kleine witte bloemen. Hieruit ontwikkelen zich opnieuw jonge plantjes. De plant kan eenvoudig vermeerderd worden door deze jonge plantjes op te potten.
  • Het is een bijzonder sterke en zorgeloze plant
  • Verdraagt droge lucht en staat bekend als luchtzuiverende plant. Bij een te lage luchtvochtigheidsgraad kunnen de bladranden en bladpunten bruin kleuren.
     

Cultivars:  'Bonnie' en 'Ocean'

Kenmerken: Bladplant Gemakkelijk Ook geschikt voor hangmanden of hoge potten.

 

chlorophytum_comosum(1).jpg

chlorophytum_c.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen