MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Chlorophytum orchidastrum 'Green Orange'

13918 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

chlorophytum orchidastrum Green Orange

Naam: Chlorophytum orchidastrum 'Green Orange'

Nederlandse naam: Graslelie

Familie: Antheriaceae

Standplaats: Zowel zon (geen volle zon) als schaduw, met voorkeur voor schaduw. Kan in de zomer buiten staan. Ook ideaal voor gebruik in hangpotten. Kamertemperatuur is voldoende. Verdraagt ook lagere temperatuur maar lager dan 10°C remt de groei.

Water: Regelmatig water geven. Laat de potgrond tussen twee gietbeurten in licht opdrogen, maar de wortelkluit nooit laten uitdrogen. Zorg ervoor dat er geen water onderin de pot blijft staan. Bij een royale watergift barst de plant soms letterlijk uit de pot, zo snel wil deze dan groeien. Tijdig verpotten is dan de oplossing. In de herfst en winter de plant iets droger houden.

Algemeen: Dit is een moderne variëteit met lancetvormig groen blad dat gedragen wordt door oranje omhulde bladstelen. Ook de nerven zijn oranjekleurig. Uit de bladstelen groeien kleine witte bloemen in dichte cilindrische pluimen. 

1 reactie

  • Emma v. Emma v. Goedendag, ik heb ook een Chlorophytum orchidastrum in huis staan, alleen krijgt hij regelmatig geel groene punten. Wat kan ik hiertegen doen?

    -Ik geef hem 2x per week water
    -Hij staat niet in de volle zon maar krijgt wel genoeg licht.
    -Hij groeit snel
    Donderdag 27 Mei 2021 om 13:32

Log in om een reactie te plaatsen