Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Chrysalidocarpus

217 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

We kennen deze kamerpalm allemaal van gezicht. Hij is zelfs de meest populaire huispalm van Nederland. Chrysalidocarpus staat voor losse styling en geeft ieder interieur een tropisch gevoel en past daarom volledig bij dé zomermaand. Palm Beach in de polder!

Van origine komt Chrysalidocarpus uit de meest heerlijke plekjes van de wereld, zoals Madagaskar en Mauritius. En hij wordt verder ook in het wild gespot in Brazilië, Californië en Australië. Chrysalidocarpus zorgt met zijn wuivende palmlook dan ook meteen voor een positieve flow & grow. In combinatie met strakke, vierkante potten creëer je een prachtig contrast met de rijke, wilde palmbos.

 

Explosief type

Chrysalidocarpus is in iedere vezel een minipalm voor thuis. Een oase van open, sierlijke groene bladeren. Die eigenwijs op gele bladstelen staan, met zwarte vlekjes als dessin. De nieuwe bladeren onthullen zich gestaag en de groeispurt van Chrysalidocarpus kent een ongekende snelheid - op een gegeven ogenblik is hij niet meer te stuiten.

Instapmodellen

Iedere powerpalm is op maat te kiezen. Bijvoorbeeld de 50 cm versies voor vensterbanken, tafels of dressoirs. Of, de 1 meter Chrysalidocarpus die perfect kan uitgroeien vanaf de vloer. Als je voor echt groot gaat, dan zoek je het hogerop met Chrysalidocarpus vanaf anderhalve meter: letterlijk en figuurlijk highlights voor je huis.

Je eigen Palm Beach

Chrysalidocarpus, de Woonplant van augustus, is verkrijgbaar bij bloemist en tuincentrum en wordt vaak aangeduid met de Nederlandse naam aréca. Hij houdt van water en licht. Giet regelmatig, dompel één keer per week of verwen zijn bladerenbody met de plantenspuit. Voorkom teveel direct zonlicht op zijn bast, vermijd tocht en temperatuurschommelingen. Geef om de twee weken wat plantenvoeding en… creëer je eigen Palm Beach.Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen