MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Chrysanten in de Japanse tuin te Hasselt

630 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Chrysanten  in de Japanse tuin te Hasselt


Van 12 tot 19 oktober kan je in de Japanse tuin te Hasselt terecht voor een chrysantententoonstelling.

clip_image001(22).gif

Chrysanten mag je niet met Westerse ogen bekijken. Dan doen ze te veel aan ‘kerkhofbloemen’ denken. Japanners vergelijken de chrysantenbloem met de zon; een ronde schuif met aan de rand ver uitgestoken zonnestralen. Ondermeer daarom staat ze bij hen symbool voor opgewektheid en  ongedwongenheid. In het najaar wordt ze dan ook rijkelijk in huis en tuin gehaald.

De Japanse tuin Hasselt sluit bij die traditie aan. Vijf Limburgse bloemisten gaan met meer dan 300 potchrysanten en duizenden snijbloemen aan de slag om kunstige creaties te maken. De een legt daarbij het accent op verbondenheid met de natuur en creëert een heus ‘rustpunt’ onder de zwaar met vruchten van de blauwe regen beladen pergola, een ander laat zich inspireren door het verhaal dat ook de rivieren in de Japanse tuin vertellen: de levensloop van geboorte tot eeuwige rust.

De chrysantententoonstelling is te bezoeken van woensdag 12 tot woensdag 19 oktober. De eerste dagen zijn de fleuristen nog aan het werk en vanzelfsprekend te consulteren over het hoe en waarom van hun werk. Met deze tentoonstelling betrekken de Verenigde Bloemisten en Tuinaanleggers van Limburg alle plantenliefhebbers bij de 45ste verjaardag van hun vereniging.

Info: Toerisme Hasselt, tel 011-23.95.44,www.hasselt.be


• De Hasseltse Tuin is met een oppervlakte van 25.000 m2 (2,5 ha) de grootste Japanse Tuin in Europa. Hij weerspiegelt het Japans landschap en is aangelegd in 1992, met hulp van de stad Itami (de Hasseltse partnerstad in Japan), naar het model van de 17de-eeuwse theetuinen. Rondwandelen in deze tuin is zich openstellen voor een andere cultuur, zich onderdompelen in een sfeerscheppende omgeving waarin alle zintuigen aangesproken worden. De tuin is ingedeeld in drie delen: - een overgangsgebied tussen het Westerse park Kapermolen en de centrale authentieke Japanse Tuin, - de centrale tuin met ceremoniehuis, theehuis, klaterende waterpartijen en bekoorlijke beplanting en - een park met 250 Japanse kerselaars

info

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen