MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Cissus rotundifolia - Koningswingerd

5897 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

clip_image001(208).jpg

Naam: Cissus rotundifolia

Familie: Vitaceae

Standplaats: De plant kan zowel op een zonnige als op een wat donkerder plek staan. De minimumtemperatuur voor deze plant ligt rond de 16°C.

Water: Matig water geven tijdens de groeiperiode. Laat de potgrond tussen twee gietbeurten in licht opdrogen. Maximaal 1 keer per week water geven is voldoende.

Tip:

  • Regelmatig benevelen bij een kamertemperatuur van 18°C. Gebruik gedistilleerd water of regenwater.
  • Cissus rotundifolia is een hele makkelijke plant. Dankzij het waslaagje op het vlezige blad heeft de plant zeer weinig water nodig. De Cissus gedijt bij kamertemperatuur op lichte én donkere plekken.
  • Cissus komt van het Griekse Kissos dat klimop betekent.
  • Tot nu toe kennen we Cissus voornamelijk als een klimplant met sterk ingesneden en generfde bladeren. Cissus rotundifolia is anders. De nerven zijn nog wel zichtbaar, maar het blad – de naam zegt het al - is bijna perfect rond. Ook opvallend is de donkergroene kleur en de leerachtige uitstraling. Verder produceert de Cissus sierlijke ranken, waarmee de plant moeiteloos langs een stok of rek omhoog klimt. Aan de onderkant van het blad vormt de plant suikerkristallen, een verschijnsel dat bij meerdere kamerplanten voorkomt. Niet te verwarren met luizen dus. De plant groeit van oorsprong in het oosten van Afrika. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen