MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Clerodendrum wallichii - Kansenboom

2887 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

clerodendrum

Naam: Clerodendrum wallichii

Nederlandse naam: kansenboom

Familie: Verbenaceae

Standplaats: Verlangt veel zonlicht maar doet het ook op een plaats met meer schaduw. Ideale temp. 18-22°C Minimaal 15°C.

Water: regelmatig water geven en de potkluit niet laten uitdrogen. Tijdens de rustperiode in de winter heeft de plant minder water nodig.

Algemeen: Deze Clerodendrum is een uitbundige bloeier met sierlijk hangende bloemtrossen. De glanzende, donkergroene bladeren contrasteren fraai met de witte bloemen. De plant wordt maximaal 50cm hoog. C.wallichii is in 1999 voor het eerst op de Nederlandse bloemenveilingen aangevoerd. Na de bloei kan je de bloemtrossen gewoon wegknippen en de plant in rust laten gaan.

De plant komt waarschijnlijk uit India en is gevonden door botanicus Nathan Wolff, die zich later Nathaniel Wallich noemde. De man verzamelde in Penang, Singapore en andere delen van Engels Indië planten voor de botanische tuin van Calcutta.

De naam Clerodendrum is afgeleid van het Griekse 'Kleros' (=krans) en 'dendron' (=boom). Volgens een plaatselijke legende wordt hij ook wel 'noodlotsboom' genoemd.

Tip: de plant is gevoelig voor ethyleen: zet de plant niet in de buurt van rijpend fruit, sigarettenrook of uitlaatgassen.

Bijsluiter voor kamerplanten

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen