MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Codiaeum variegatum - Croton

7644 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

codiaeum 300.jpg

Naam: Codiaeum variegatum
Nederlandse naam: Croton
Familie: Euphorbiaceae
Oorsprong: Indonesië, Polynesië en Maleisië

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. De croton verdraagt geen temperaturen lager dan 15-18°C. In combinatie met tocht is dit fataal voor de plant. Teveel kou of tocht veroorzaakt bladverlies. Hoe meer licht de plant krijgt, hoe mooier het contrast van de bladtekening zal zijn. Zorg ook voor voldoende luchtvochtigheid en vermijd sterke temperatuurschommelingen.

Water: Houd de potgrond vochtig, vooral in de groeiperiode. De potgrond laten uitdrogen is dodelijk maar even erg is een te natte potgrond. Vooral dan in combinatie met lage temperaturen. Gebruik onthard, lauwwarm water

Algemeen: De roots van deze plant liggen in de tropische wouden en dat zorgt er voor dat deze plant nogal wat aandacht vraagt wat het onderhoud betreft. Deze bladplant heeft echter ook veel te bieden want het blad staat garant voor bonte kleurschakeringen. Divers maar absoluut niet saai. Zowel de bladtekening als de vorm kunnen variëren: breed ovaal blad of lang, smal en met een golvende rand. Ideaal om een kleuraccent in de huiskamer te brengen. Deze plant kan in de natuur als struik of boom meters hoog worden. De plant werd in 1810 ontdekt en sindsdien werden door kruisingen diverse cultivars ontwikkeld.

Meer info

Tip: Regelmatig benevelen bij een kamertemperatuur van 18°C. Gebruik gedistilleerd water of regenwater.

Let op: Het sap van deze plant kan irriterend zijn voor huid en slijmvliezen

Kenmerken: Bladplant Veeleisend

codiaeum_400.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen