MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Coleus Blumei-hybriden

7901 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

coleus blumei hybrid

 coleus1b.jpg

Naam: Coleus Blumei-hybriden Solenostemon scutellarioides

Nederlandse naam: siernetel

Familie: Labiatae

Herkomst: Zuidoost-Azië

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. Beschermen tegen felle middagzon Hoge luchtvochtigheid Geschikt voor hangmand. Tochtige plaatsen vermijden.

Water: Houd de potgrond vochtig, vooral in de groeiperiode, maar vermijd teveel water. Zorg voor een hoge luchtvochtigheid. Zolang de plant vochtig wordt gehouden kan hij volle zon verdragen.

Algemeen: siernetels hebben decoratieve, kleurrijk getekende bladeren. Er kunnen lange bloeistengels verschijnen maar de bloei kan de plant verzwakken. Daarom kan u maar beter de bloemen wegknippen. Regelmatig toppen om ze compact te houden. In de winter kan u de plant op een koele plaats zetten (10-15°C),in het voorjaar dan kopstekken nemen en deze laten wortelen op water. Eenvoudiger is om de plant als eenjarige te behandelen en elk jaar nieuwe planten te kopen.

Tip: De kleur van de bladeren wordt feller naarmate de plant meer zon krijgt. In de tuin kan je de planten mooi combineren met kleurrijke Canna's

Kenmerken: Bladplant Veeleisend geschikt voor hangmanden en hoge potten

Bijsluiter voor kamerplanten

1 reactie

  • Melanie B. Melanie B. Super! Heel interessant en beknopt overzicht! Mijn coleus werd in de zon precies fletser van kleur, dan deze in de schaduw... Ik benevel ze wel elke dag.
    Zondag 11 Juni 2017 om 11:58

Log in om een reactie te plaatsen