MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

COMPO Floranid: Een complete, intelligente en duurzame meststof

2255 x gelezen
COMPO B. door Kelly Van Coppenolle • Woensdag 10 Mei 2017 Volg COMPO B.

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met COMPO.

Veel tuinbezitters beschouwen hun gazon als het belangrijkste deel van de tuin. Het is een plek om te spelen, te ontspannen of gewoon een esthetisch element. Het is nog steeds noodzakelijk dat de grasmat haar mooie groene kleur behoudt en stevig blijft ondanks het veelvuldig betreden, de wisseling van de seizoenen en de aanwezigheid van onkruiden en mos. Opdat het gazon vitaal, groen en resistent blijft, is bemesten essentieel.

COMPO lanceert een nieuw assortiment Floranid® Gazonmeststoffen. De meststoffen bevatten twee types stikstof voor een directe werking en een langdurige werking van 3 maanden. De hoge kwaliteit en de evenwichtige samenstelling zorgen voor een milieuvriendelijke bemesting en stellen het gazon alle belangrijke voedingselementen ter beschikking voor een optimale en duurzame bemesting. Het resultaat : een steviger gazon met een prachtige, intense groene kleur. Dankzij de diepe inworteling zal het gazon bovendien beter bestand zijn tegen mos en onkruid.

 

Geleidelijke en gelijkmatige bemesting gedurende 3 maanden

COMPO Floranid® geeft stikstof geleidelijk aan vrij. Zo wordt het gazon volgens zijn behoeften geleidelijk aan gevoed en tot drie maal langer dan met een klassieke meststof. Deze meststof is een innovatieve combinatie van essentiële voedingselementen en 2 complementaire vormen van stikstof (ureumformaldehyde en Isodur) met lange werking.

De eerste voedingsstoffen zijn direct beschikbaar voor het gazon. Onder invloed van vochtigheid, warmte en de behoeften van het gazon zullen de langwerkende stikstofvormen geleidelijk aan vrijgegeven worden gedurende 2 tot 3 maanden. Dit verzekert een homogene groei van het gazon, een diepgroene kleur en een betere ontwikkeling van het wortelstelsel, wat op zijn beurt de komst van onkruid en mos beperkt. Isodur® beperkt de uitspoeling van stikstof in het grondwater. Dankzij de fijne homogene korrels is er geen gevaar voor verbranding en is het gazon niet onderhevig aan groeistoten.

Lees verder op COMPO »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen