MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Convolvulus

3064 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Convolvulus

clip_image001(306).jpg

Naam

Convolvulus

Nederlandse naam

Blauwe mauritius

Familie

Convolvulaceae

Herkomst

Noord-Afrika/ Zuid-Italië (Sardinië)

Standplaats

Een zonnige plek. Een ideale plant voor hanging baskets en potten. Combineert mooi met andere hangplanten zoals Scaevola, Helichrysum, Verbena, Surfinia, Petunia, Brachycome, Plectranthus. Gebruik goed doorlatende, lichte maar voedselrijke grond en zorg voor een goede drainage.

Bloei

Zeer rijkbloeiende plant. De lilablauwe trompetbloemen verschijnen in grote getale en de plant bloeit tot het einde van de zomer.

Algemene kenmerken

Windesoort. Een kruipende vrij compact groeiende plant met slanke slappe stengels en kleine, ovale groene bladeren. Een makkelijke zomerbloeier Wordt als éénjarige gekweekt bij ons. Vermeerderen kan door het nemen van stekken in de nazomer. Jonge planten regelmatig toppen om ze compact en sterk te houden.

Verzorging

Makkelijke plant. Hoewel de plant enige droogte verdraagt, geef je best toch regelmatig water. Plantenvoedsel toevoegen aan het water komt de bloei ten goede. Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat. Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel. Vermijd bij het watergeven dat de bloemen vochtig worden en vermijd ook natte voeten. Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig kleine gietbeurten. Liefst ’s avonds.

Soorten

Convolvulus sabatius (C.mauritanicus)

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen