MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Convolvulus sabatius - Blauwe mauritius

3943 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

convolvulus

Naam

Convolvulus sabatius

Nederlandse naam

Blauwe mauritius

Familie

Convolvulaceae

Herkomst

Noord-Afrika/ Zuid-Italië (Sardinië)

Standplaats

Een zonnige plek. Een ideale plant voor hanging baskets en potten. Combineert mooi met andere hangplanten zoals Scaevola, Helichrysum, Verbena, Surfinia, Petunia, Brachycome, Plectranthus. Gebruik goed doorlatende, lichte maar voedselrijke grond en zorg voor een goede drainage.

Bloei

Zeer rijkbloeiende plant. De lilablauwe trompetbloemen verschijnen in grote getale en de plant bloeit tot het einde van de zomer. De bloemen sluiten 's avonds.

Algemene kenmerken

Windesoort. Een kruipende vrij compact groeiende plant met slanke slappe stengels en kleine, ovale groene bladeren en lilablauwe, schaalvormige bloemen. Een makkelijke zomerbloeier Wordt als éénjarige gekweekt bij ons. Vermeerderen kan door het nemen van stekken in de nazomer. Jonge planten regelmatig toppen om ze compact en sterk te houden.

Verzorging

Makkelijke plant. Hoewel de plant enige droogte verdraagt, geef je best toch regelmatig water. Plantenvoedsel toevoegen aan het water komt de bloei ten goede. Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat. Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel. Vermijd bij het watergeven dat de bloemen vochtig worden en vermijd ook natte voeten. Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig kleine gietbeurten. Liefst ’s avonds.

convolvulus

1 reactie op dit artikel

1 reactie

  • Eduard T. Eduard T. Deze Convolvulus sabatius lijkt me een prachtplant te zijn. Zou perfect staan in mijn muur (1,25m hoog) van gestapelde betonblokken. Zodoende zou ik hem meters vrij spel kunnen geven.
    Iemand die mij aankooptips kan geven of wil ruilen ?
    Donderdag 24 Maart 2016 om 11:54

Log in om een reactie te plaatsen