MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Cortenstaal: voor elke type tuin

8560 x gelezen
door Geroba • Donderdag 3 Maart 2022

Zowel in strakke, moderne tuinen als in klasieke tuinen is cortenstaal op zijn plaats. De echte doorbraak voor cortenstaal kwam een goede 10 jaar terug toen bekende tuinarchitecten het materiaal begon in te passen in hun ontwerpen. Denken we maar aan de prachtige Show Garden van Tom-Stuart-Smith op de Chelsea Flower show van 2006. Sindsdien is cortenstaal een standaard materiaal geworden op deze “Oscars” van de tuinarchitectuur.

Cortenstaal heeft het voordeel dat het zeer veelzijdig is. De mogelijkheden zijn oneindig. Een houtopslag, waterelement, schutting of een plantenbak. Er zijn tientallen productmogelijkheden in cortenstaal om uw tuin een extra dimensie te geven.

Ook in België en Nederland is cortenstaal ondertussen een materiaal geworden dat niet mag ontbreken in de tuin. De bijzondere sterkte, duurzaamheid en tijdloosheid van het materiaal maken het een geliefde eyecatcher voor elke tuin.

 

Hier op Mijntuin.org vind je een uitgebreid gamma van producten in Cortenstaal:

Plantenbakken

De plantenbakken zijn in verschillende formaten en vormen te verkrijgen. Ze hebben een bodem met afwateringsgaten en beschikken over 15mm hoge pootjes. De bovenrand is 5cm omgeplooid. Op aanvraag kan dit ook zonder bodem of met wielen.
Bekijk hier het gamma

 

Waterelementen

Water en Cortenstaal zijn een ideale combinatie. Zo zijn er vijvers, maar ook watertafels in Cortenstaal. Deze zijn vierkant, rechthoekig of rond. Ze zijn afgewerkt met een rubbercoating aan de binnenzijde zo er geen roestwater ontstaat.
Bekijk hier het gamma

 

Kantopsluiting

Cortenstaal is zeer sterk en duurzaam. Ideaal dus voor het afboorden van je border of gras. Er zijn 2 hoogtes: 15 en 29cm. De plaatsing is uiterst eenvoudig met de meegeleverde piketpalen.
Bekijk hier het gamma

 

Tuinschutting

De Cortenstaal schuttingen zijn ideaal voor het afscheiden van uw tuin of om er een leuk plekje te creëren. Er zijn verschillende breedtes en formaten beschikbaar. In totaal zijn er 12 standaardmotieven. Op aanvraag kan er ook een eigen tekst of motief voorzien worden.
Bekijk hier het gamma

 

Lees verder op Cortenstaal gamma »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen