MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Creëer een speeltuin in de tuin

2218 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Creëer een speeltuin in de tuin. Help uw kinderen bewegen!


 speeltuin1.jpg Het is ongelooflijk belangrijk dat kinderen de mogelijkheid krijgen om buiten te spelen. Vorig jaar werden in Nederland diverse initiatieven genomen om het buitenspelen te stimuleren. In maart werden de burgemeesters van ruim 400 gemeenten in Nederland opgeroepen om ruimte te geven aan kinderen die buiten willen spelen.


Richard Krajicek:,,Ongelofelijk dat een half miljoen kinderen nauwelijks buiten komt. Te veel binnen zitten leidt tot overgewicht en is slecht voor je sociale vaardigheid.''


Johan Cruijff: 

„Over het algemeen heb je maar één lichaam en dat is dat waarmee je geboren wordt. Lichamelijke opvoeding is dus belangrijk''. (Bron: AD)


• WAAROM IS BUITEN SPELEN ZO BELANGRIJK?
Kinderen die regelmatig lekker buiten spelen:


 Zijn meer tevreden en meer handelbaar dan kinderen die hele dagen binnenshuis doorbrengen.


 Eten goed en slapen goed.


 Ontwikkelen zich beter, omdat ze door het vele bewegen hun spieren en hun coördinatie trainen.


 Worden uitgedaagd tot hun grenzen te gaan: als dat andere kind zo ver kan springen, wil het daar niet voor onder doen.


 Worden minder snel dik. Ze hoeven dan niet op dure diëten gezet te worden en ontwikkelen ook minder snel suikerziekte.


 Krijgen minder snel astma, de buitenlucht waait hun longen schoon. Ze kunnen hun puffers en andere dure medicijnen vaker laten staan.


 Worden minder snel hyperactief en hoeven daarvoor niet in therapie of aan rustgevende medicijnen. Ze brengen hun ouders thuis niet zo snel tot wanhoop, ze zijn rustiger en handelbaarder. Hun ouders hoeven zich dan minder vaak in te schrijven voor een dure opvoedcursus.

(Bron: “Buiten spelen” door Annie de Vreugd, Rubriek 'Opvoeding', De Stentor, 12 april 2005)

“Op de basisschool maken kinderen een enorme ontwikkeling door. In acht jaar tijd groeien speelse kleuters op tot onwennige pubers. Hoe leer je kinderen omgaan met de overdaad aan eten en drinken en de verleiding van computer en tv? Een actief leven met een gezond eetpatroon voorkomt overgewicht en helpt kinderen gezond de basisschool door. Een beter begin is er niet!” (Bron: Voedingscentrum)

“Er een nieuwe consensus ontstaan: onze kinderen moeten weer naar buiten. Bewegen. Ravotten. Dat is terecht: het stimuleert de creativiteit, kinderen leren zo ruzies bijleggen, lichaamstaal ontcijferen en een plek in een groep verwerven. Buiten spelen hoef je ze niet leren, je moet het mogelijk maken. Geef kinderen ruimte en het komt goed." (Bron: AD. Ontwikkelingspsycholoog Gerrit Breeuwsma, verbonden aan de Universiteit van Groningen)


• WAT KUNNEN OUDERS ZELF DOEN ?

“Spel is belangrijk voor de creatieve, constructieve, cognitieve, sociale en motorische ontwikkeling van kinderen. Eigenlijk zou je als ouders speelgoed moeten kopen dat een beroep doet op al deze vaardigheden, zegt zelfstandig speelgoedadviseur Marianne de Valck.” (Bron: NRC)

Help uw kinderen bewegen en creëer een buitenspeelgelegenheid in uw eigen tuin! Duur? Nee hoor, want een beetje moderne papa of mama zet er zelf een in elkaar met behulp van de handige zelfbouw speeltoestellen zoals deze uit de collectie van de Nederlandse firma Jungle Gym. Met een verrassend eenvoudige stap-voor-stap handleiding kan iedereen het! Dit maakt voor mooie kwaliteitsproducten een veel lagere prijs mogelijk. Helemaal van deze tijd. Een Jungle Gym speeltoestel prikkelt de fantasie, stimuleert de motoriek, creativiteit, coördinatie en kracht. Eindeloos variëren en combineren met de vele torens, modules en accessoires om aan te sluiten bij de wensen van ieder kind. Een makkelijke en leuke om kinderen spelenderwijs te helpen in beweging te krijgen. En als het eenmaal opgebouwd in de tuin staat, spaart u energiekosten van t.v. en spelcomputer!


• Blader door de digitale brochure : KLIK HIER
• Een overzicht van websites die speeltuigen aanbieden : KLIK HIER

 speeltuin_2.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen