MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Dag van de Natuur: je helpt toch mee?

359 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Dag van de Natuur: je helpt toch mee?


Op 17 & 18 november is het weer zover. Op heel wat plaatsen in Vlaanderen steken vrijwilligers de handen uit de mouwen voor betere natuur in hun buurt. Jij kan zeker ook helpen want alle hulp is welkom op deze Dag van de Natuur.

Wandelpaden aanleggen en onderhouden, omheiningen herstellen, hagen aanplanten, maaibeheer, zwerfvuil opruimen, wilgen knotten enz….er is altijd werk in de natuur. Tijdens de Dag van de Natuur op zaterdag 17 en zondag 18 november 2007 zet Natuurpunt samen met de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) het natuurbeheerwerk in de kijker in heel Vlaanderen. Als vrijwilligersorganisatie betrekt Natuurpunt duizenden vrijwilligers bij het beheer van 500 natuurgebieden.

Op de Dag van de Natuur krijgt iedereen de kans om in een natuurgebied naar keuze de handen uit de mouwen te steken. Je kunt er deelnemen aan de beheeractiviteiten, maar je bent ook welkom om te wandelen in het gebied. Zo maak je kennis met een mooi stukje natuur in je eigen omgeving waar je misschien niet eens het bestaan van kende.

Wie kan deelnemen aan de Dag van de Natuur? Iedereen! De opdrachten worden aangepast aan ieders fysiek. Zo zijn er veel jeugdbewegingen die dag actief en zelfs de allerkleinsten worden bezig gehouden met een aangepast programma.

Wie weet loop je zelfs een BV tegen het lijf, want ja heel veel BV’s hebben ook hun deelname aan de Dag van de Natuur toegezegd. Misschien ontmoet je wel onze peter Pol Goossen (Thuis) op stap met zijn trouwe hond Wap. Of bemerk je ergens op een open plekje jeugdauteur Marc De Bel die voorleest uit zijn Boeboeksboek. Of kan Sabine De Vos je verleiden om de handen uit de mouwen te steken? Ook zanger Paul Michiels zet zijn schouders onder deze actiedag, net als journalist-bioloog Dirk Draulans.

Verken alvast het aanbod op de website van natuurpunt www.natuurpunt.be/dagvandenatuur   en maak daar je keuze uit de vele natuurgebieden in Vlaanderen met hun eigen specifieke activiteiten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen