MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Dahlia 'Autumn Fairy'

499 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Autumn Fairy.jpg

Naam

 Dahlia 'Autumn Fairy'

Nederlandse naam

 Dahlia  Soort: decoratieve dahlia

Familie

 Asteraceae

Herkomst

 Midden- en Zuid-Amerika (Mexico)  in de 18de eeuw in Europa geïntroduceerd

Hoogte

 35 cm

Bloei

 Juli- oktober  Abrikoosoranje

Algemene kenmerken

 Populaire, langdurig bloeiende zomerse borderplanten die  ook goede snijbloemen leveren.  Dahlia's worden onderverdeeld in diverse groepen.  MEER INFO    De hoofdstengel innijpen om de vorming van zijscheuten  te stimuleren.  Geef mest als de knoppen verschijnen en verwijder  zijknoppen om minder maar grotere bloemen te  bekomen.  Regelmatig uitgebloeide bloemen wegplukken.

 Decoratieve dahlia's hebben grote, volledig gevulde  bloemen, maar de bloemblaadjes zijn breder dan bij de  cactustypes en vaak een beetje gegolfd.  Dit is het prototype van de ouderwets weelderige,  uitbundige, voor sommigen opzichtige dahlia’s.  Worden makkelijk meer dan een meter hoog, al bestaan  er ook lagere rassen.

Planttijd

 De knollen kun je vanaf april voortrekken.  Vanaf half mei buiten uitplanten.  Zorg dat de bollen bedekt zijn met 5-10cm aarde boven  de bol.

Standplaats

 Zonnig. Voedzame tuingrond.  Tijdens droge periodes regelmatig water geven.  Sommige soorten hebben steun nodig.  De knollen zijn niet voldoende winterhard in ons  klimaat en moeten vorstvrij bewaard worden.  MEER INFO    Vermeerderen kan door de knollen te delen, zorg ervoor  dat elk deel voorzien is van een groeischeut.  Zaaien  Slakken en oorwormen eten van blad en bloemen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen