MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Dahlia 'Bishop of Llandaff'

904 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Bishop of Llandaff.jpg

Naam

 Dahlia 'Bishop of Llandaff'

Nederlandse naam

 Dahlia  Soort: pioenbloemige dahlia

Familie

 Asteraceae

Herkomst

 Midden- en Zuid-Amerika (Mexico)  in de 18de eeuw in Europa geïntroduceerd

Hoogte

 95 cm

Bloei

 Juli- oktober  Donker aardbeirood.  Donkerbladig

Algemene kenmerken

 Populaire, langdurig bloeiende zomerse borderplanten die  ook goede snijbloemen leveren.  Dahlia's worden onderverdeeld in diverse groepen.  MEER INFO    Als de hoofdstengel zo'n 50 cm lang is nijp je deze  scheut af om de vorming van zijscheuten te stimuleren.  Geef mest als de knoppen verschijnen en verwijder  zijknoppen om minder maar grotere bloemen te  bekomen.  Regelmatig uitgebloeide bloemen wegplukken.  

 Pioenbloemige dahlia’s lijken ietwat op een pioen.  De bloemen zijn halfgevuld met een open hart.  De bekendste is ‘Bishop of Llandaff’.  De bloemen zijn felrood met een geel kraagje in het  centrum.  Vooral het bruinpaarse blad is prachtig.  Wordt ± 1 m hoog. Een ander ras is ‘Fascination’ met  iets gevulder, lichtpaarse bloemen en eveneens  roodpaars blad.

Planttijd

 De knollen kun je vanaf april voortrekken.  Vanaf half mei buiten uitplanten.  Zorg dat de bollen bedekt zijn met 5-10cm aarde boven  de bol.

Standplaats

 Zonnig. Voedzame tuingrond.  Tijdens droge periodes regelmatig water geven.  Sommige soorten hebben steun nodig.  De knollen zijn niet voldoende winterhard in ons  klimaat en moeten vorstvrij bewaard worden.  MEER INFO    Vermeerderen kan door de knollen te delen, zorg ervoor  dat elk deel voorzien is van een groeischeut.  Zaaien  Slakken en oorwormen eten van blad en bloemen.

bishop of llandaff.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen