MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Dahlia 'Ellen Houston'

494 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Ellen Houston.jpg

Naam

 Dahlia 'Ellen Houston'

Nederlandse naam

 Dahlia  Soort: decoratieve dahlia

Familie

 Asteraceae

Herkomst

 Midden- en Zuid-Amerika (Mexico)  in de 18de eeuw in Europa geïntroduceerd

Hoogte

 55 cm

Bloei

 Juli- oktober  Rood, donkerbladig

Algemene kenmerken

 Populaire, langdurig bloeiende zomerse borderplanten  die ook goede snijbloemen leveren.  Dahlia's worden onderverdeeld in diverse groepen.  MEER INFO    De hoofdstengel innijpen om de vorming van zijscheuten  te stimuleren.  Geef mest als de knoppen verschijnen en verwijder  zijknoppen om minder maar grotere bloemen te  bekomen.  Regelmatig uitgebloeide bloemen wegplukken.

 Decoratieve dahlia’s  Deze hebben grote, volledig gevulde bloemen, maar  de bloemblaadjes zijn breder dan bij de cactustypes  en vaak een beetje gegolfd.  Dit is het prototype van de ouderwets weelderige,  uitbundige, voor sommigen opzichtige dahlia’s.  Worden makkelijk meer dan een meter hoog, al  bestaan er ook lagere rassen.

Planttijd

 De knollen kun je vanaf april voortrekken.  Vanaf half mei buiten uitplanten.  Zorg dat de bollen bedekt zijn met 5-10cm aarde  boven de bol.

Standplaats

 Zonnig. Voedzame tuingrond.  Tijdens droge periodes regelmatig water geven.  Sommige soorten hebben steun nodig.  De knollen zijn niet voldoende winterhard in ons  klimaat en moeten vorstvrij bewaard worden.  MEER INFO    Vermeerderen kan door de knollen te delen, zorg ervoor  dat elk deel voorzien is van een groeischeut.  Zaaien  Slakken en oorwormen eten van blad en bloemen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen