MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Dcm - Optima Slib-control

407 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Dcm  Optima Slib-control


  • Productomschrijving Optima Slib-Control verhoogt het zuurstofgehalte van de sliblaag en versnelt de bacteriële afbraak ervan. Dankzij zijn aangepaste oplosbaarheid stelt Optima Slib-Control geleidelijk en gedurende meerdere maanden zuurstof vrij. Hierdoor worden té hoge, schadelijke zuurstofconcentraties vermeden en wordt de bacteriële afbraak van het bezinksel lange tijd ondersteund en versneld.  
  • Optima Slib-Control versnelt niet alleen de afbraak van bezinksel op de vijverbodem. Ook de schadelijke gassen die uit het bezinksel vrijkomen, worden omgezet in onschadelijke verbindingen. Een ander belangrijk voordeel van Optima Slib-Control is dat het de oplosbaarheid van fosfaat sterk vermindert. Fosfaat is in de meeste vijvers de beperkende en dus bepalende factor voor algengroei. Door het fosfaatgehalte te verlagen met Optima Slib-Control kunt u de groei van algen in belangrijke mate voorkomen.

    Het gebruik van Optima Slib-Control is aangewezen bij de aanwezigheid van een dikke bezinksellaag op de vijver-bodem en/of wanneer uit het bezinksel gassen met onaangename geur vrijkomen.

    Gebruiksaanwijzing De aangewezen dosis is afhankelijk van de dikte van de sliblaag (zie tabel) en wordt uitgedrukt per vierkante meter vijveroppervlak. Strooi het poeder uit over de vijver zonder het vooraf in water op te lossen. Zorg ervoor dat het poeder wordt uitgestrooid boven de plaats waar het slib op de bodem aanwezig is. De aanrijking met zuurstof door Optima Slib-Control gebeurt immers lokaal. Dit betekent dat het poeder met het bezinksel in contact moet komen voor een optimaal resultaat.

clip_image002(5).gifDikte sliblaag

clip_image002(5).gifDosis Optima Slib-Control

5-10 cm

50 gram per m3

10-20 cm

100 gram per m3

Doordat de zuurstof uit Optima Slib-Control geleidelijk wordt vrijgesteld, duurt het enige tijd vooraleer de bacteriële activiteit voldoende is toegenomen om een versnelde afbraak van het bezinksel mogelijk te maken. Aangezien het bezinksel door bacteriën wordt afgebroken en de bacteriële activiteit sterk afhankelijk is van de temperatuur, is de watertemperatuur bepalend voor de werkingssnelheid van Optima Slib-Control. Bij een gemiddelde watertemperatuur van 20°C duurt het ongeveer één maand vooraleer resultaat zichtbaar wordt, in kouder water duurt het langer (tot 2 maanden).

Verkrijgbaar in verpakkingen van 250 g en 500 g

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen