MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

DCM - Organische meststof Microgazon Plus

1705 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

1. Meststof

In eerste instantie is DCM Microgazon Plus een organisch-minerale meststof gericht op gazons. De evenwichtig samengestelde meststof in MINIGRAN®korrel zorgt voor een langdurig effect en een gezond gazon. Bovendien zorgt het toegevoegde magnesium voor een diepgroene grasmat.

2. Indirecte moswerking

Daarnaast pakt DCM Microgazon Plus indirect mos aan. De meststof stimuleert de groei van het gras terwijl het via de wortels het mos aanpakt. Na enkele dagen vergeelt het mos en sterft het af na maximum 3 weken.  

3. Kalk

De toevoeging van kalk maakt DCM Microgazon Plus uitzonderlijk. De kalk gaat de natuurlijke verzuring tegen en vormt een optimale omgeving voor de opname van de voeding door de planten.  

4. Nuttige bacteriën

Door toevoeging van nuttige bacteriën wordt het microbieel leven in de bodem opgepept. Een dynamisch bodemleven verbetert de bodemstructuur en maakt voedingselementen beschikbaar voor de planten.  

5. Verticuteren overbodig

Doordat de toegevoegde kalk de zuurtegraad op peil houdt, blijven de groeiomstandigheden van de bacteriën optimaal. Bijgevolg zullen deze bacteriën vlot en efficiënt organisch materiaal, maairesten zoals bij mulchmaaien met een robotmaaier en het afgestorven mos verteren. Dit interne composteringsproces reduceert de viltlaag en dus maakt DCM Microgazon Plus verticuteren overbodig!

 

Specificaties:

  • Samengestelde organisch-minerale meststof bevattende calcium en magnesium  NPK 7-4-17 + 8 Ca + 3 MgO met bacteriën, vermindert de viltlaag en met indirecte werking tegen mos
  • 5-voudige werking: meststof + kalk + indirecte moswerking + nuttige bacteriën + verticuteren overbodig
  • meststof met indirecte moswerking via de wortels van het mos: het mos vergeelt en sterft af na 3 weken
  • tegen verzuring van de bodem voor een optimale opname van voedingselementen door het gazon  bevat bacteriën (Bacillus sp: 103 CFU/gram)
  • vermindert de viltlaag​
  • Verpakking: 20kg - 10kg - 3,5kg - 1,5 kg - 20kg is goed voor 250 m2
  • Dosis:  0,8 - 1,2kg/10 m2

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen