MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

De bloemetjes buiten hangen

9217 x gelezen
door MWPD • Woensdag 20 April 2022

Met kleurrijke zomerbloeiers als Petunia, Spaanse margriet, Fuchsia en Verbena wordt jouw terras of balkon deze zomer the place to be om te luieren en te genieten in de zon. Zet ze in bakken op de grond en hang ze in bloembakken aan de reling van het balkon. En vergeet niet hanging baskets op te hangen. Daarmee benut je de ruimte optimaal en is je bloeiende paradijsje compleet. 

Ideale hangplantjes
Wil je een waterval aan bloemen op je balkon of terras? Denk dan eens aan hanging baskets oftewel hangende tuintjes. Ideale zomerplantjes hiervoor zijn geranium (Pelargonium), Lobelia, Fuchsia, Petunia, mini-petunia (Calibrachao), Spaanse margrieten en Verbena. Ze hangen vrolijk tot ver in het najaar en er verschijnen continu nieuwe bloemetjes.
 
Kant en klaar of zelf doen
Bij het tuincentrum zijn er volop kant en klare hanging baskets verkrijgbaar. Het is een kwestie van ophangen en… genieten maar. Wil je er eentje zelf maken? Dat is heel eenvoudig. Zet de hanging basket eerst op een emmer zodat hij stevig staat. Bekleed de mand met een inlegvel van kokosvezels en maak inkepingen in de zijkanten. Vul de mand met grond en plant jouw favoriete zomerbloeiers. Begin met de hangplantjes aan de zijkanten die je via de inkepingen in het inlegvel in de grond zet. Beplant vervolgens de bovenkant en zet daarbij hangplantjes en lage planten langs de rand en in het midden een of meer planten die omhoog groeien.
 Bloeigarantie
Om je hangend tuintje er optimaal uit te laten zien, zijn er drie eenvoudige trucs: 1. geef regelmatig water, 2. geef plantenvoeding en 3. haal uitgebloeide bloemetjes weg. 
 
Tip: 9 mei is het Moederdag in Vlaanderen en Nederland… Verras je moeder eens met een zelfgemaakte hanging basket!
 

Lees verder op Mooi wat planten doen »1 reactie op dit artikel

1 reactie

  • S.S. S.S. Wat een leuke tip voor moederdag! Woensdag 22 April 2015 om 15:57

Log in om een reactie te plaatsen