MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

De Isera: uitvalsbasis voor de Westhoekliefhebber!

423 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Zowat halverwege de bron en de monding van de IJzer heeft vzw De Boot aan boord van de Isera zijn thuisbasis gevonden. Dit voormalige binnenschip ligt op het Kanaal Ieper-IJzer aan de Driegrachtenbrug te Merkem en wordt geleidelijk aan uitgebouwd als recreatief knooppunt tussen de steden Ieper (14 km) en Diksmuide (10 km), en de gemeenten Houthulst (10 km) en Lo-Reninge (8 km). Het is een idyllische plek op de IJzerbroeken- en de Bakelandtfietsroutes.

 

clip_image001(113).jpg

Met de (zonne)fiets, de fluisterboot of kano, of te voet kan de streek van hieruit worden verkend. De Boot biedt op maat gesneden tochten aan voor scholen, verenigingen, families, bedrijven en andere groepen. Je wordt geleid langs de mooiste hoekjes van de IJzerstreek: de natuurreservaten de Blankaart, de Kleiputten van Stuivekenskerke, de komgronden van IJzermonding, het strand en de duinen van de Westkust, het Hoppe- en Heuvelland en het naburige Frans-Vlaanderen. Een boerderij of een molen, een kunstcafé of een gezellige herberg vormen sfeervolle rustpunten. De Boot staat open voor jong en oud en steunt lokale projecten omtrent cultureel erfgoed, landschaps- en natuurbehoud, duurzame landbouw en ontwikkeling. Individuen of kleine groepen kunnen zich altijd aansluiten.

De ecoboot Isera is uitgerust met een bar en met een tentoonstelling waarin het verhaal van de IJzer wordt verteld. Fietsers en wandelaars kunnen aan boord hun picknick gebruiken en gedetailleerde wandel- en fietskaarten kopen.

De Isera kan het hele jaar na afspraak door groepen worden bezocht. Van Pasen tot en met september is de boot iedere zaterdag en zondag tussen 14u en 17u30 open. In de maanden juli en augustus is de Isera dagelijks open tussen 12u30 en 19u. Het bezoek aan de tentoonstelling kost € 1 pp.

 

Logeren bij De Boot


ST-ANTOINE. Is een gewezen vrachtschip gebouwd in 1929 en is intussen als woonboot ingericht. Wie wil kan in de oorspronkelijke alkolven van de schippersfamilie slapen, maar er is ook voor moderner slaapcomfort gezorgd voor in totaal 9 personen. Linnen is aanwezig. De St-Antoine kan eveneens gehuurd worden voor vergaderingen en bijeenkomsten.

ISERA. De authentieke woonruimte van de schippersfamilie biedt plaats aan 6 personen. Er is zelfs een snurkhut voorzien.

BOHEMER. Is een uiterst romantische boot ingericht voor 2 personen gelegen op de Ijzer ter hoogte van de Knokkebrug op 2.5 km van het moederschip Isera

Meer info: www.deboot.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen