MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

De nieuwe T5 zitmaaiers van VIKING

2071 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

VIKING bepaalt met de zitmaaiers van de T5-serie de nieuwe norm. Voor de in eigen beheer ontwikkelde zitmaaiers hebben de VIKING ingenieurs al hun technische knowhow ingezet. Het resultaat: een zeer goede maaiprestatie, robuuste materialen, rijplezier en standaard vele extra's die exclusief alleen door VIKING worden geleverd. Veeleisende hobbytuiniers kunnen een keuze maken uit meerdere varianten van de zitmaaier.

 

  zitmaaier_viking.jpg

 

De zitmaaiers voor de eigenaars van grote gazons zijn het non plus ultra. Hiermee kunnen de gazons comfortabel zittend worden gemaaid – inclusief rijplezier. Wie wordt gefascineerd door grote machines mag zich verheugen op de kennismaking hiermee: de nieuwe VIKING zitmaaiers van de T5-serie (maaibreedte 95 centimeter) verhogen het comfort en het rijplezier met meerdere premium modellen. De machines zijn vanaf de eerste schets van het idee tot aan de kwaliteitscontrole een complete eigen ontwikkeling van VIKING.

Vele extra's standaard

De 100%-planning en realisatie in eigen huis zorgden ervoor dat de VIKING ingenieurs alles in eigen hand hielden. Talrijke ervaringen en voorstellen van gebruikers konden in de praktijk worden gebracht en enkele nieuwe patenten werden al voor de nieuwe zitmaaiers aangemeld. Alle machines hebben standaard een uitrusting die door andere nog niet eens als extra's worden geleverd.

Qua functie en opbouw hebben de ingenieurs alles toegespitst op het gemakkelijk werken. Het begint al bij het plaatsnemen op de stoel. De lage opstap en de grote beenruimte zijn comfortabel en ergonomisch zeer gunstig. Het gemakkelijke tanken, de zonder gereedschap te verstellen, geveerde stoel en het sportieve stuurwiel zijn een aanvulling op de ergonomische pluspunten. Alle bedieningselementen zijn overzichtelijk en binnen handbereik geplaatst, zodat de bestuurder bij de verschillende werkzaamheden comfortabel kan blijven zitten en altijd overzicht houdt. Met de door VIKING ontwikkelde vooruit-achteruitfunctie hoeft hij ook geen omslachtige schakelhandelingen meer te verrichten. Gewoon de hendel op het stuurwiel omzetten en de zitmaaier rijdt voor- of achteruit – de comfortabele bediening wordt verzorgd met één en hetzelfde pedaal – zo gemakkelijk was rijden en manoeuvreren nog nooit. Alle vier de modellen starten elektrisch: sleutel omdraaien en de motor draait. De pedalen vormen een geniale oplossing bij de drie modellen met hydrostatische aandrijving. Als het pedaal wordt ingedrukt begint de zitmaaier te rijden. Dit werkt net zo comfortabel als het gas geven bij een persononenauto met automaat en zorgt voor een traploze regeling van de rijsnelheid. Voor iedereen die liever zelf schakelt, biedt VIKING ook een T5-model met schakelbak aan. Onder de motorkap zorgen de robuuste Briggs&Stratton-motoren met vermogens van 13 pk tot 15,5 pk voor kracht en uithoudingsvermogen. Daarnaast kan nog worden gekozen uit een model met een tweecilinder-Kawasaki-motor die hierdoor bij nog hogere eisen krachtreserves kan mobiliseren. 

Gemakkelijke bediening, veel comfort

De maaihoogte kan zoals bij alle zitmaaiers vanaf drie tot elf centimeter gemakkelijk en met veerbekrachtiging, via een hendel vanuit de stoel worden ingesteld. Tot de speciale kenmerken van de T5-serie behoort het VIKING opvangsysteem: het maaiwerk geleidt de grashalmen vanaf de rand naar binnen en maait daardoor nog een paar centimeter meer gras weg. Zo kunnen ook de randen exact worden afgemaaid. Het 2-messensysteem met het schuin geplaatste maaiwerk zorgt bij het maaien voor een fraai maaibeeld. Het afgemaaide gras wordt door een krachtige luchtstroom via de maaikoker in de royale grasopvangbak geblazen. De luchtstroom zorgt ervoor dat het afgemaaide gras goed wordt verdeeld en de royale grasopvangbak met een inhoud van 250 liter gelijkmatig wordt gevuld. Een akoestisch signaal geeft aan dat de grasopvangbak vol zit. Ook voor het legen hoeft de tuinier niet van de comfortabele stoel op te staan. Een gemakkelijke greep naar achteren naar de grote sabelhandgreep, uittrekken – en de grasopvangbak met het afgemaaide gras wordt geleegd. Wie zijn gazon wil mulchen, gebruikt de als optie leverbare mulchset. Mulchen bespaart tijd en de fijn verhakselde grassprieten zorgen gelijktijdig voor de voeding van het gras. Als het maaiwerk niet wordt gebruikt – zoals bij het rijden van de garage naar het gazon of bij het legen van de grasopvangbak – kan dit met behulp van de meskoppeling worden uitgeschakeld.

VIKING door en door kwaliteit

 

De robuuste constructie en de hoogwaardige materialen behoren bij alle VIKING machines tot de standaard. De stabiele frameconstructie van de zitmaaiers is bij de belastingtests uitstekend uit de bus gekomen. De ideale voorwaarden dus voor de bevestiging van een kipaanhangwagen, sneeuwploeg of een tuinwals, die als toebehoren leverbaar zijn. Elke machine is standaard voorzien van een aanhangwagenkoppeling. Een robuuste rondlopende bumper zorgt voor bescherming tegen beschadiging. De grote, gazonsparende banden met profiel en de als pendelas uitgevoerde vooras verbeteren de grip. Door de grote grondspeling kan de zitmaaier ook in oneffen terrein zonder problemen worden ingezet.  

 

STIHL dealerlijst via telefoon:  052/30.00.80 of via het internet onder www.stihl.be.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen