MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

De nieuwe VIKING gazonmaaier MB 650 VE

1289 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

De nieuwe VIKING gazonmaaier MB 650 VE Soeverein op het grasveld.


Ontwikkeld voor een perfect gazononderhoud en gecombineerd met een hoog bedieningscomfort, spreekt de Premium-maaier MB 650 VE met een maaibreedte van 48 cm de veeleisende tuinier aan. Met de elektro-sleutelstart is het starten zeer comfortabel en gemakkelijk.  

Krachtig, veilig, betrouwbaar, gemakkelijk te bedienen, fraaie vorm en ook bij langdurig gebruik nog comfortabel maaien – deze Premium gazonmaaier wordt niet alleen door tuinders begeerd die grote grasvelden moeten onderhouden. Zo’n hulp heeft elke tuinder met een voorliefde voor comfort, geperfectioneerde techniek en kracht graag in zijn bezit. De MB 650 VE is een maaier uit de nieuwe 6-serie, die met een maaibreedte van 48 en 53 cm het gazon superieur verzorgt.

Moeiteloos starten

Voor nog gemakkelijker starten is de MB 650 VE uitgerust met een elektro-sleutelstart. Net als bij een auto wordt de motor direct gestart door simpelweg de contactsleutel om te draaien. Deze simpele bediening zorgt ervoor dat dit model zeer positief overkomt bij tuinders die een hoge waarde hechten aan comfort of slechts af en toe gebruik maken van tuinmachines. Vooral vrouwen en senioren zullen deze uitrusting op juiste waarde weten te schatten. 

stihl_MB_650_VE.jpg

De maaibreedte van 48 cm maakt deze maaier op middelgrote en grote percelen tot de ideale partner. Nog een groot voordeel is de traploze regeling van de rijsnelheid dankzij de Vario-aandrijving.

Hoge standaard en veel extra’s naar keuze

Voor een fraai maaibeeld zorgt de combinatie van het aërodynamisch geoptimaliseerde maaihuis met de windvleugelmessen. Deze produceren bij het maaien een sterke luchtstroom waardoor de grassprieten worden opgelicht en het mes deze recht af snijdt. De enorme luchtstroom zorgt er bovendien voor dat het afgemaaide gras de opvangbak optimaal vult. Zonder opvangbak werpt de maaier het afgemaaide gras via de achterzijde naar buiten. Dit is ideaal bijvoorbeeld bij het onderhoud van zones met wildgroei. De MB 650 VE kan bovendien worden uitgebreid met een als optie leverbare mulchkit. Bij het mulchen komt het afgemaaide gras niet in de opvangbak, maar fijn verhakseld weer op het grasveld terecht. Dit zorgt voor de bemesting van het gras en bespaart het afvoeren van het afgemaaide gras.

Het overzichtelijke cockpitdesign maakt alle handelingen gemakkelijk en simpel. De hoogte van de duwboom kan worden aangepast aan de lichaamslengte van de gebruiker. De machine beschikt over een centrale 7-voudige maaihoogteverstelling. Alle componenten van de maaier zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen. Een aluminium huis en de stabiele frameconstructie staan borg voor een lange levensduur. Vervangbare stootstrips en een frontale stootrand zorgen ook na jarenlang gebruik voor een verzorgd uiterlijk. De kleur en de vormgeving zorgen voor een harmonieus geheel, de kabels zijn strak gemonteerd. Ook het schoonmaken is gemakkelijk en eenvoudig: De maaier wordt met enkele handgrepen in de verticale stand geplaatst, vuil en grasresten kunnen zo gemakkelijk worden verwijderd. 

Omdat bij een Premium gazonmaaier een complete service behoort is de VIKING gazonmaaier uitsluitend bij de geautoriseerde dealer leverbaar. Als partner van de onderneming nemen geautoriseerde dealers deel aan scholingen en zijn steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Deze samenwerking staat er garant voor dat de klant de VIKING Premium kwaliteit vanaf product via advies en instructie tot aan de service beleeft. 

Model

MB 650 VE

Motortype

6,0 pk

Maaibreedte

48 cm

Maaihoogteverstelling 7-voudig, centraal

25-80 mm

Grasopvangbak

75 l

Start/stop

ES/MS

Aandrijving

V

Mulchfunctie

Naderhand te monteren

Legende: V = Vario-aandrijving, ES = Elektrostart, MS = Motorstop

BEKIJK OOK DE NIEUWE VIKING MB 655 OS

BEKIJK OOK DE NIEUWE VIKING GAZONMAAIERS VAN DE 5-SERIE

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen