MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

De nieuwe VIKING gazonmaaier MB 655 OS

1029 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

De nieuwe VIKING gazonmaaier MB 655 OS Soeverein op het grasveld


Ontwikkeld voor een perfect gazononderhoud en gecombineerd met een hoog bedieningscomfort, spreekt de Premium-maaier MB 655 OS met een maaibreedte van 53 cm de veeleisende tuinder aan. Onder de kap overtuigt de nieuwe Briggs&Stratton-DOV-motor met een vermogen van 6 pk.

Krachtig, veilig, betrouwbaar, gemakkelijk te bedienen, fraaie vorm en ook bij langdurig gebruik nog comfortabel maaien – deze Premium gazonmaaier wordt niet alleen door tuinders begeerd die grote grasvelden moeten onderhouden. Zo’n hulp heeft elke tuinder met een voorliefde voor comfort, geperfectioneerde techniek en kracht graag in zijn bezit. De MB 655 OS is een maaier uit de nieuwe 6-serie, die met een maaibreedte van 48 en 53 cm het gazon superieur verzorgt.

stihl_MB_655_OS.jpg

De nieuwe, hoogwaardige en krachtige Brigg&Stratton-DOV-motor levert ook onder moeilijke omstandigheden zoals bij nat of hoog gras ruim voldoende kracht.  Door de zeer efficiënte en eenvoudige constructie met een nieuwe directe klepaansturing draait de motor zeer rustig en nagenoeg trillingsvrij. Dit en de optimalisering van de diverse motoronderdelen hebben een zeer positieve invloed op de levensduur. Het geïntegreerde snelstartsysteem (ReadyStart) en de laagste zuigermassa in zijn klasse reduceren de startkracht van de motor tot een minimum. Voorbereidende handelingen zoals choken zijn niet nodig. Simpel het startkoord uittrekken en de maaier draait. Nog een pluspunt is de traploze regeling van de rijsnelheid dankzij de Vario- aandrijving. 

Met de innovatieve messenremkoppeling (BBC) kan het mes bij draaiende motor in- en uitgeschakeld worden. Dit is praktisch, bijvoorbeeld als de maaier alleen maar naar de werkplek moet rijden of bij het stoppen bij de composthoop als de opvangbak bij draaiende motor verwijderd en geleegd moet worden. De maaibreedte van 53 cm maakt deze maaier op middelgrote en grote percelen tot de ideale partner.

Hoge standaard en veel extra’s naar keuze

Voor een fraai maaibeeld zorgt de combinatie van het aërodynamisch geoptimaliseerde maaihuis met de windvleugelmessen. Deze produceren bij het maaien een sterke luchtstroom waardoor de grassprieten worden opgelicht en het mes deze recht af snijdt. De enorme luchtstroom zorgt er bovendien voor dat het afgemaaide gras de opvangbak optimaal vult. Zonder opvangbak werpt de maaier het afgemaaide gras via de achterzijde naar buiten. 

stihlMB_655_OS__AW_02.jpg

  Dit is ideaal, bijvoorbeeld bij het onderhoud van zones met wildgroei. De MB 655 OS kan bovendien worden uitgebreid met een als optie leverbare mulchkit. Bij het mulchen komt het afgemaaide gras niet in de opvangbak, maar fijn verhakseld weer op het grasveld terecht. Dit zorgt voor de bemesting van het gras en bespaart het afvoeren van het afgemaaide gras.Het overzichtelijke cockpitdesign maakt alle handelingen gemakkelijk en simpel. De hoogte van de duwboom kan worden aangepast aan de lichaamslengte van de gebruiker. De machine beschikt over een centrale 7-voudige maaihoogte-verstelling. Alle componenten van de maaier zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen. Een aluminium huis en de stabiele frameconstructie staan borg voor een lange levensduur. Vervangbare stootstrips en een frontale stootrand zorgen ook na jarenlang gebruik voor een verzorgd uiterlijk. De kleur en de vormgeving zorgen voor een harmonieus geheel, de kabels zijn strak gemonteerd. Ook het schoonmaken is gemakkelijk en eenvoudig: De maaier wordt met enkele handgrepen in de verticale stand geplaatst, vuil en grasresten kunnen zo gemakkelijk worden verwijderd. 

Omdat bij een Premium gazonmaaier een complete service behoort is de VIKING gazonmaaier uitsluitend bij de geautoriseerde dealer leverbaar. Als partner van de onderneming nemen geautoriseerde dealers deel aan scholingen en zijn steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Deze samenwerking staat er garant voor dat de klant de VIKING Premium kwaliteit vanaf product via advies en instructie tot aan de service beleeft. 

Model

MB 655 OS

Motortype

DOV 650 (ReadyStart)

Maaibreedte

53 cm

Maaihoogteverstelling 7-voudig, centraal

25-80 mm

Grasopvangbak

75 l

Start/stop

HS/BBC

Aandrijving

V

Mulchfunctie

Naderhand te monteren

Legende: DOV = direct aangedreven bovenliggende kleppen V = Vario-aandrijving, HS = duwboom-start,

BBC = messenremkoppeling

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen