MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

De nieuwe VIKING gazonmaaier van de 5-serie

1718 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

De nieuwe VIKING gazonmaaier van de 5-serie brengt nog meer comfort voor de in Europa meest geliefde maaierklasse met een maaibreedte van 43 cm. Naast de geperfectioneerde techniek en het zeer fraaie design blinken de acht Premium maaiers door de vele finesses uit. Hierdoor verloopt het maaien zeer comfortabel. Tuinliefhebbers vinden in dit assortiment van benzinemaaiers tot aan elektromaaiers voor elk gebruik het juiste model voor het gazononderhoud.

Eerst het werk, daarna de ontspanning. Geen sprake van. Met de nieuwe VIKING gazonmaaiers uit de 5-serie is het werken vanaf de start al een waar genoegen. Want de VIKING ingenieurs hebben naast de geperfectioneerde techniek zeer veel oog voor details die het werk voor de tuinier merkbaar vergemakkelijken. Met de 5-serie kunnen de hobbytuiniers professioneel en gemakkelijk werken. Voor het bij u passende model hebt u de keuze uit twee elektro- en zes benzinemodellen.

stihlME_545_V

Hoge standaard, inclusief vele extra’s

Tot de basisuitrusting behoort het speciaal gevormde windvleugelmes. In combinatie met het aërodynamische maaihuis zorgt dit bij het maaien voor een krachtige luchtstroom. Deze richt de grassprieten op en het mes snijdt deze recht af. De enorme luchtstroom zorgt er bovendien voor dat het afgemaaide gras de opvangbak optimaal vult. Op de robuuste polymeerbehuizing is een krachtige 5,5 pk-motor geplaatst. Voor nog meer comfort zijn alle zes de benzinemaaiers uitgerust met het ReadyStart (snelstart)-systeem. Daarmee kunnen ook onervaren tuiniers de motor op een betrouwbare wijze en zonder veel moeite starten. De beide elektromaaiers voeren hun werkzaamheden uit met de stille en krachtige 1600-watt-elektromotor. Wie nog meer comfort wil, pakt de ME 545 VE met elektrosleutelstart. Qua ergonomie blinkt de 5-serie uit met details die het werken merkbaar vergemakkelijken. Zo integreert bijvoorbeeld het cockpitdesign alle bedieningshendels voor een gemakkelijk bereik op de duwboom. Hierdoor kan de gazonmaaier in elke situatie moeiteloos worden bediend. De in hoogte verstelbare duwboom kan zonder veel moeite worden aangepast aan de individuele lichaamslengte. Dit levert voor de tuinier een ergonomisch optimale werkpositie op. De centrale, 7-voudige instelling van de maaihoogte kan met één handeling snel worden uitgevoerd. Ook het schoonmaken is gemakkelijk en eenvoudig: De maaier wordt in de verticale stand geplaatst, vuil en grasresten kunnen zo gemakkelijk worden verwijderd.

Eveneens tot de basisuitrusting behoort het vertrouwde VIKING comfort: De vulindicator geeft exact aan wanneer de opvangbak vol is. Grote handgrepen en een praktische kliksluiting zorgen ervoor dat deze met weinig handelingen kan worden geleegd. Door de opklapbare duwboom van de maaier kan deze gemakkelijk worden vervoerd en neemt tevens weinig ruimte in. De verwisselbare stootstrips rondom het huis zorgen ervoor dat de maaier er zelfs na jarenlang gebruik verzorgd uitziet.

Geen enkele tuin is gelijk – VIKING biedt individuele oplossingen

Als het om speciale wensen en eisen gaat laat VIKING ook bij de nieuwe 5-serie zijn sterke punten zien. Wie bijvoorbeeld nog gemakkelijker wil starten, kiest voor de maaier met de extra elektro-sleutelstart.   Net zoals bij een auto start de motor door de contactsleutel om te draaien. Voor heuvelachtige tuinen of taluds wordt één van de vijf modellen met wielaandrijving geadviseerd, dat zorgt voor een enorme krachtbesparing. 

stihl_ME_545_V__AW

De tuinier kan hierbij al naargelang de eisen kiezen tussen een vooruitversnelling of een traploze snelheidsregeling (Vario-aandrijving). De met de messenrem-koppeling (BBC) uitgeruste maaier staat het willekeurig in- en uitschakelen van het mes bij draaiende motor toe. Dit door VIKING gepatenteerde in eigen beheer ontwikkeld systeem is praktisch, bijvoorbeeld om de maaier zonder maaifunctie naar zijn werkplek te rijden of als de opvangbak bij draaiende motor moet worden geleegd. De multi-maaier kan naar keuze maaien of mulchen. Alle andere benzinemaaiers kunnen met een mulchkit als optie gemakkelijk worden omgebouwd tot een mulchmaaier. Bij het mulchen wordt het maaikanaal met een klep afgesloten en komt het afgemaaide gras niet in de opvangbak terecht, maar wordt fijn verhakseld weer teruggevoerd naar het gazon. Dit zorgt voor de bemesting van het gras en bespaart het afvoeren van het afgemaaide gras.

Alleen bij de dealer

Omdat bij een Premium gazonmaaier een complete service behoort is de VIKING gazonmaaier uitsluitend bij de geautoriseerde dealer leverbaar. Als partner van de onderneming nemen geautoriseerde dealers deel aan scholingen en zijn steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Deze samenwerking staat er garant voor dat de klant de VIKING Premium kwaliteit vanaf product via advies en instructie tot aan de service beleeft.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen