MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

De nieuwe wildernis

1327 x gelezen
door MWPD • Vrijdag 16 Oktober 2015

Hou je van lekker buiten zijn, van vogels, vlinders en bezige bijtjes en een niet aangeharkte tuin? Dan is de 'nieuwe wildernis'-tuin iets voor jou. 'Unexpected Wild' is de tuintrend die zich focust op de natuur. De tuin oogt licht verwilderd en de tuinplanten in zachte tinten, lijken zo uit de vrije natuur te komen. Accessoires en basismaterialen hebben een natuurlijke, zachte, pure uitstraling.

Natuurlijk dekbed

De natuur krijgt de ruimte. Je laat de boel de boel en gaat de tuin zeker niet fanatiek aanharken. Bladeren veeg je alleen van het terras en de paden. In de borders en onder de bomen en struiken laat je ze lekker liggen. Tussen en onder de bladeren overwinteren allerlei nuttige beestjes. Het bladerdekbed werkt als een isolatielaag die planten en bloembollen tegen de vorst beschermt. De bladeren zullen vanzelf vergaan en dat is weer voedsel voor de bodem.

Mooi verweerd

Het terras is een verzamelplaats van herfstbloeiende planten, oogst uit de tuin en de mooiste natuurvondsten. Potten, bakken en manden zijn van hergebruikte materialen of onbehandeld hout. Onder invloed van de zon en de regen zullen ze mooi vergrijzen. Daar hoef je zelf niets aan te doen.

Wilde toppers

Winterheide en viooltjes zijn de bloeiende planten voor de ‘nieuwe wildernis’-tuin. Die twee bloeien maandenlang. Voeg je daar een paar bloeiende asters aan toe dan doe je bijen en late vlinders een enorm plezier. Een echte verrassing voor terras en tuin is Nandina. Zodra de temperaturen dalen verkleuren de groene bladeren van dit struikje naar prachtig rood.

Lees verder op Mooi wat planten doen »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen