MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

De pikantste peper ter wereld

542 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Tesco verkoopt pikantste peper ter wereld


De Britse supermarktketen Tesco verkoopt voortaan de pikantste peper ter wereld. De 'dorset naga' is piepklein maar zo 'brandbaar' dat hij alleen met handschoenen aangeraakt mag worden. Wie de zaadjes eruit wil halen, moet dat bovendien in openlucht met sterke wind doen, zodat de ogen niet zwaar beginnen te prikken.   dorsetnaga.jpg
Hoe straf de peper is, wordt nog het beste uitgedrukt met de zogeheten Scovilleschaal. Terwijl een gewone paprika 0 eenheden heeft en een flesje tabasco 5.000, haalt een Dorset Nago liefst 876.000 eenheden op de Scovilleschaal. Ter vergelijking: pepperspray haalt een score van twee miljoen eenheden. De zakjes dorset naga zullen in de supermarkt dan ook niet zonder gezondheidswaarschuwing verkocht worden.

Het kleine pepertje, met een lengte van vier centimeter, werd reeds officieus uitgeroepen tot ’s werelds heetste peper. Hij is bijna twee keer zo heet als de Red Sabina Habanero, die voordien recordhouder was. De dorset naga is afkomstig uit een serre van het bedrijf Peppers by Post in Dorset, aan de Engelse zuidkust. De eigenaars van het Engelse bedrijf ontwikkelden de peper uit naga morich, een peper uit Bangladesh.

Augustus 2008/ Vilt

MEER INFO

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen