MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

De potager is terug

777 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Een moestuin moet in de eerste plaats nuttig zijn maar moet ook mooi zijn. Het moet een stukje tuin zijn waar we trots kunnen op zijn. Daarom is er delaatste tijd veel hernieuwde belangstelling voor wat men vroeger de 'potager' noemde. De combinatie van bloemen en eetbare planten is iets dat men vooral in Frankrijk en Engeland veel toepaste. Het geeft inderdaad een mooi effect als je de juiste combinaties maakt.

Daarom hebben we een voorbeeld gemaakt van zo'n bloeiende border die je kan toepassen in de moestuin. We hebben niet zomaar gekozen voor bloeiende planten. Alle planten zijn geselecteerd op basis van meerdere criteria: geur, bloemen, vorm, bloeiperiode.

Veel gewassen hebben infeite ook mooie bloemen maar meestal laten we het zo ver niet komen en worden ze geoogst vóór ze gaan bloeien. Zelfs kruiden kunnen vaak hun bloemen niet laten bewonderen. Vooral niet deze die veelvuldig gebruikt worden.

Toch hebben we bloemen nodig omdat deze nuttige insecten aantrekken die dan op hun beurt voor de bestuiving zorgen.

We hebben een selectie gemaakt van enkele planten die vaak meerdere functies hebben. Ze bloeien niet alleen mooi, maar zijn ook nuttig omdat ze behulpzame bestuivers aantrekken, en vaak verspreiden ze ook nog een heerlijke geur. Het zijn ook allemaal vrij sterke planten zodat mislukken geen optie is.

Voor ons voorbeeld hebben we als basis 6 potten genomen met een diameter van 50 cm. Uiteraard kan je de planten ook gewoon in volle grond uitplanten. Als je ze eerst in potten aanplant kan je het effect bekijken en kan je eventueel nog altijd aanpassen en verzetten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen