MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

De schaduw van reuzen. Goud: +1000 m2

645 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

De schaduw van reuzen

Categorie +1000 m2 project te Bonheiden

De tuinkamers van de voor- en zijtuinen zijn afgeschermd van de straten met haagvormen van Buxus, Taxus en Carpinus, opgevuld met een parkeerruimte, een pad naar de voordeur, een grasveldje, snoeivormen van Buxus, bodembedekkers als klimop en Vinca minor, enkele struiken (Lonicera, Hydrangea…) en bomen (Bolcarpinussen…) en verhardingen met kasseien…

Op zich al prachtig, maar ze vormen slechts een overgang naar de achtertuin: een echte bostuin, ontworpen en aangelegd rond een aantal bestaande reuzenhoge eikenbomen, die praktisch midden in de tuin staan. Natuurlijk moesten die behouden blijven en ingebed in een tuin met boskarakter en met veel oog voor detail, zo luidde de opdracht van de eigenaars.

Rond de stammen van de bomen werden borders aangeplant, als eilanden in het gazon, oplopend van laag tot hoog, zelfs opklimmend tegen de stammen, zeer compact groeiend en variërend in kleur en vorm. Borders flankeren ook de vloeiende lijnen van het gazon met een bonte mengeling van Geranium, Phlox, Tiarella, Campanula, Hydrangea, Rhododendron, Lavandula, Spiraea, Lonicera, Cotoneaster, Nepeta, Deutzia, Viburnum…, maar ook klimrozen en bomen (Malus, Robinia, Acer, Prunus…).

Het oog voor detail blijkt zeker uit de harde elementen, zoals het hoofdterras in arduindallen met een pergola begroeid met Wisteria en potten en bakken vol bloemen, een gebouwtje met ingewerkte arduinen werktabletten, een schaduwterras bij een gemetseld tuinhuis met barbecue en een kleine waterpartij in de vorm van een oude waterput, een zithoekje met een oude bank omgeven door Buxushaagjes.

Een discreet aangebrachte tuinverlichting zorgt voor sfeer en geheimzinnigheid in deze grotendeels schaduwrijke bostuin.

Realisatie:

ANWIKU bvba

Kurt Janssens

Elverenberg 1

9660 Brakel

Tel 055.42 08 17

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen