MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

De toontuinen van Hoegaarden

2052 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
  • De tuinen van Hoegaarden

In de schaduw van de majestueuze Rococokerk van Hoegaarden, verscholen  tussen het gebladerte van de eeuwenoude bomen van het kapittelpark, tonen veertig pretentieloze thematuintjes hun pracht en praal aan het publiek. Deze unieke combinatie van natuur en tuincultuur brengt zowel wandelaars, levensgenieters als tuinfanaten in vervoering.Laat je verrassen door de geuren, kleuren en vormen van de weelderige plantengroei en geniet van dit rustgevende kader. Adres: Houtmarkt 1                 3320 Hoegaarden (E40 Brussel – Luik, uitrit 25)           tel 016.767.843           info@detuinenvanhoegaarden.be              www.detuinenvanhoegaarden.be

  •  Tuin van hEden

clip_image001(2).jpg

De Tuin van hEden is een toontuin van VLAM en de Vlaamse Tuinaannemers. Deze modeltuin paalt aan de bestaande Toontuinen in Hoegaarden. Hij is een voorbeeld van een privé-tuin waar de bezoeker ideeën kan opdoen voor de aanleg van zijn tuin. Er zijn types van aanleg en beplanting volgens verschillende thema`s, alsook voor de aanleg van een vijver, een fruit- en moestuin.

Voor de Tuin van hEden (75 are) heeft tuinarchitect Jean-Pierre Rausch (Bierbeek) vooral gekozen voor inheemse planten. De tuin is aangelegd met 300 plantensoorten en 9000 planten.

Tel. 016/76.78.43 Fax 016/76.79.19

De Toontuinen van Hoegaarden (5 ha) liggen naast de Tuin van hEden. Dagelijks open vanaf 10u tot 18u (tot zonsondergang)

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen