MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

De Tuinaannemer : Goud in cat.

721 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

ZUIDERS GELUK Goud in de categorie < 250 m2 Spazio Verde - Melle (Patrice de Cocker)


Spazio_Verde__490.jpg   

Dit halfommuurde binnentuintje in Melle is jaarrond attractief en haalt zijn kracht uit strakgesnoeide buxus- en taxusvormen die her en der het gezelschap krijgen van exotische planten. Het leven speelt er zich af rond een rechthoekige waterpartij die kan worden verlevendigd met een strak regengordijn. 

Achter een hoge houten tuindeur ontwierp de tuinaannemer een zuiderse binnentuin die volledig gericht is op genieten. Een pad in donkere kleiklinkers snijdt naadloos door het hardhouten terras, overbrugt via enkele stapstenen een rechthoekige waterpartij en eindigt via enkele treden op een zonovergoten grasperk. Dat is ook te bereiken via drie luie tredes afgeboord met gebouchardeerde blauwe hardsteen die vertrekken vanaf het terras. De andere kant van het hardhouten terras wordt half omsloten door de woning. Hier verwachten de tuineigenaars binnen enkele jaren extra schaduw van enkele druiven. Deze kunnen zich met hun ranken vestigen aan stalen draden die over het terras gespannen zijn.

Een kastanjehouten hekje herinnert eraan dat in deze tuin ook jonge kinderen spelen. Het hek is eenvoudig te verwijderen eenmaal zij wat ouder zijn. De beplanting in deze binnentuin bestaat grotendeels uit lage taxus- en buxushagen. Samen met enkele bolgeschoren buxusstruiken vormen ze de ruggengraat voor de diverse tuinelementen. Enkele exoten brengen het zuiderse vakantiegevoel dichterbij huis. Een opvallende verschijning is beslist het rechtlijnige regengordijn dat achteraan over de vijver is geplaatst. In een uiterste hoek van de binnentuin hangt een luie hangmat tegen de jonge stam van een trompetboom. Moderne verlichtingsornamenten en natuurlijke kunstvoorwerpen maken het plaatje compleet.

 fotoboekok(1).jpg[fotoboek=61]                                                                         

Patrice De Cocker Spazio Verde bvba Geraardsbergsestwg 157 9090 Melle Tel.: 09 252 48 32 GSM: 0495 52 22 49 spazio.verde@pandora.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen