MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

De Tuinaannemer : zilver in cat

399 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Stille Waters Zilver in de categorie   < 250 m2 I&S Tuinaanleg bvba (Ivan Scevenels) - Herentals


DSC08625_490.jpg 

Aan de voortuin van dit project in een woonwijk laat niets blijken dat de tuinaannemer hier zijn kunsten heeft mogen tonen. Deze liet hij dan ook onaangeroerd, maar de zij- en achtertuin werden in een strak en symmetrisch groen pak gegoten. Ook water lijkt wel in al zijn vormen aanwezig. 

In de smalle zijtuin treffen we een spel van kleiklinkervakken die zowel in de breedte- als in de lengterichting zijn aangebracht. Halfhoge heesterblokken vormen nissen voor terracotta ornamenten die’s avonds met sfeerverlichting worden geaccentueerd. Het lijkt het wel alsof elk van deze elementen de nauwe grenzen van de zijtuin visueel willen verleggen. Het brede terras aanpalend aan de woning biedt voldoende ruimte om van het zonnetje te genieten. Tegen een bepleisterde zijmuur waarachter een berging schuilgaat, stroomt het water uit een smalle uitsparing bovenaan twee ruwe blauwe hardsteen platen. Duizenden vloeiende waterdruppels doen de muur prachtig glinsteren in het zonlicht. Dit terras van kleiklinkers tegen de woning is verbonden met het gazonperceel via arduinen stroken die het terras doorsnijden en deels doorlopen in het grasoppervlak. Via een arduinen middenvlak kan je zo naadloos de centrale waterpartij bereiken. Deze kreeg langszij het gezelschap van borders met een sobere beplanting. Wit, blauw en roze voeren er de boventoon. Het water loopt vanaf een halfrond verhoogd waterbed – en tevens filtergedeelte - in de tuinvijver. De centrale zichtas wordt nog versterkt door een carpinusloofgang achteraan in de tuin. Langszij zijn met hoge beukenhagen diverse rustruimtes gecreëerd. Zo vinden we tegenover het met klimplanten begroeide houten tuinhuisje een houten zithoek met barbecue. In de achterste ruimtes die grenzen aan de loofgang strekt het grastapijt zich kamerbreed uit.

Het is duidelijk dat de tuineigenaars de nadruk eerder wensten te leggen op de vormgeving dan wel op de beplanting. Enkele snoeivormen in vlakken van boomschors beantwoorden de vraag naar een onderhoudsvriendelijke tuin die doorheen de seizoenen zijn schoonheid en structuur behoudt.

fotoboekok(1).jpg[fotoboek=65]  
Ivan Scevenels I&S Tuinaanleg bvba Wolfstee 5/2 2200 Herentals Tel. 014 51 46 25 GSM: 0495 38 79 46 info@IenStuin.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen