MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

De Tuinbeurs Genk

1183 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Van 6 tot en met 9 maart kunnen alle tuinliefhebbers weer terecht op het tuinevenement van de Euregio: de 28ste editie van de Tuinbeurs in de Limburghal van Genk.

tuinbeurs 2015.jpg

 

Krokussen en narcissen kleuren de tuin en alle groene vingers beginnen te jeuken. Dat is voor velen de tijd om nieuwe ideeën op te doen, plannen te smeden en tuindromen in vervulling te zien gaan. De Tuinbeurs van Genk speelt daar perfect op in. Het is de ideeënbeurs bij uitstek, trendsetter tot over de grenzen. De plaats waar het publiek leveranciers en producten ontdekt, tuinarchitecten en tuinaannemers uit binnen- en buitenland ontmoet en in contact kan komen met iedereen die de tuin kan helpen stofferen. Het is een prelude op je eigen tuin, want aan innoverende tuinideeën is er geen gebrek. Velen vinden een antwoord op hun tuinvragen en groenverlangens. Kunstzinnige tuinbeelden, accessoires, tuindecoratie… van hoge kwaliteit staan er uitgestald. Tuinarchitecten en tuinaannemers voeren inleidende gesprekken en dromen worden concrete plannen, ze zijn misschien de aanzet tot een vernieuwde passie voor de tuin. De tuin een plaats om te ontspannen, te spelen, te feesten… Aan de ene kant heeft de mens behoefte aan snelheid, maar men heeft ook behoefte aan rust. Dat zoeken naar rust komt tot uiting in de tuin, waar de natuur de boventoon zal voeren. De beplanting wordt vrolijk, stoer, nonchalant met een duidelijke structuur en een bijzondere vormgeving. Wie de trends volgt, kan niet anders dan een bezoekje brengen aan de Tuinbeurs.

Naar goede traditie legt deze 28ste tuinhappening een vinger op de pols en is een stap voor op elke rage met de focus op tuintrends en vormevoluties. De Tuinbeurs van Genk is één en al genieten in een aangenaam kader waar architectuur en ongedwongen tuinkunst harmonisch in elkaar overlopen. De 28ste editie van de Tuinbeurs wordt opnieuw een groot succes, want de rol van de tuin wordt alsmaar groter. Toontuinen zo groot als een stadstuin liggen er in alle pracht en praal te kijk. Het weekend van 6 tot 9 maart wordt een hoogdag voor alle groen- en kunstliefhebbers.

GENIETEN… ZONNEN, LUNCHEN, LUIEREN

Genieten wordt het werkwoord van de toekomst! De tuin wordt de ultieme plek om in te ontspannen, te rusten, te spelen, vrienden te ontvangen…Je zult ondervinden dat de tuin van de toekomst multifunctioneel zal zijn en dat strakke lijnen er de bovenhand nemen. Omdat de tuin van de toekomst in het teken van genot, rust en plezier staat, behoort het harde labeur tot het verleden. De nieuwe tuin is daarom zeer onderhoudsvriendelijk, de beplanting vraagt weinig verzorging en de tuin wordt uitgerust met alle comfort.  Genieten van opborrelend water, Tuinarchitecten met een fijne neus voor nieuwe trends tonen u hoe eenvoud en functionaliteit hand in hand kunnen gaan.

HAAL HET MAXIMUM UIT JE  TUIN

Door de krimpende bouwgronden wordt ook de tuin steeds kleiner. De succesformule om van uw tuin een groenparadijs te maken speelt in op het doordacht gebruik van de ruimte. Breng in kaart wat je precies wil en stem het ontwerp daar op af. Voor kleine tuinen zijn zogenaamde ‘tuinkamers’ interessant, met de juiste beplanting, materialen en verlichting kan je verschillende sferen creëeren.

STRAKKE VORMEN EN SERENE KLEUREN BRENGEN EXTRA RUST

In een kleine tuin is rust onontbeerlijk. Dat bereik je door met een bepaald aantal plantensoorten, sobere vormen en met kleur te werken. Beperk zeker het aantal planten met opvallende kleuren, anders gaat je tuin schreeuwerig overkomen.

HET SPEELSE ELEMENT MET OPBORRELEND WATER

Water brengt rust en heeft een spiegelend effect. Zelfs een klein waterelement kan een grote meerwaarde zijn, water trekt ook vogels aan. Het verhoogt de beleveningswaarde van je tuin.

TERRASTRENDS VOOR 2015

Het terras is de ultieme plaats om van de tuin te genieten, maar ook van elkaars gezelschap, een goed boek, de krant, een lekkere maaltijd of een kopje koffie. Een terras bestond vroeger uit klinkers, nu willen we grote, strakke tegels. Terrastegels bepalen in grote mate de sfeer van de tuin, monotone terrassen zijn verleden tijd. Ga vandaag voor combinaties en combineer de materialen en sferen.

HET ZUIDEN IN HANDBEREIK

Meer en meer willen we onze heerlijke, zuiderse vakantiesfeer thuis gewoon verder zetten. Een nieuwe trend is dan ook om je tuin op een bijzondere manier in te richten, zodat je een vakantiegevoel krijgt in je eigen achtertuin! Op de Tuinbeurs ontdek je variëteiten van exotische planten die de winter probleemloos overleven. In combinatie met zuiderse, maar toch vorstbestendige potterie, kan je je eigen tuin omtoveren tot een zuiderse oase.

LEKKER LOUNGEN

De tuin wordt steeds meer een echte buitenkamer en maakt steeds meer deel uit van ons dagelijks leven. Dat verklaart het succes van buitensalons, makkelijke sofa’s in weernbestendig materiaal om lekker in te loungen. Breng het vakantiegevoel in je achtertuin.

OUTDOOR LIVING

VUUR-haarden op gas Wilt u ’s avonds lang buiten kunnen zitten met een sfeervol vlammenspel!

Vuur brengt sfeer en warmte op uw terras, ongeacht het zeizoen. Buiten eten en lang tafelen is heerlijk en kan met een vuurhaard ook als het wat frisser wordt in de avonduren  met één druk op de knop wordt een kille avond weer aangenaam en zo wordt het terras een verlengstuk van uw keuken of huiskamer.

Er is een groot scala aan ontwerpen van buitenhaarden op gas, van VUUR-tafel, VUUR-salontafel, VUUR-zuilen, VUUR-wijnton… tot eender welke opstelling in de gewenste materialen, afmetingen & kleuren. Wanneer u op het terras een vuurhaard overweegt, is de gashaard een uitkomst. Deze behoeft geen rookkanaal en is daarom gemakkelijk te installeren. De buitenhaard op gas doet optisch ook zeker niet onder voor een echt knappend vuurtje met houtblokken.

ZWEMVIJVERS

Een zwemvijver geeft je tuin een extra iets. De tuin wordt een oase van rust, waarin alle zintuigen verwend worden. Het systeem is puur natuur, biologische zwemvijvers vormen de perfecte symbiose tussen een zwembad en natuurlijk zwemwater. Een zwemvijver is een levend geheel met een rijke fauna en flora. Wie interesse heeft moet zijn licht opsteken op de Tuinbeurs.

BUITENKUNST

Buitenkunst… genieten van een mooi ornament of fascinerend object in het groen. Kunst geeft een extra dimensie in uw tuin. Steen, keramiek, hout, brons, roestvrijstaal, kunststof, al die materialen zijn geschikt voor tuinkunst. Juist als de tuin nog aangelegd moet worden, kunt u het tuinontwerp, de objecten en de materialen prachtig op elkaar afstemmen. En in bestaande tuinen kan een object nét die ‘finischinh touch’ zijn die nog ontbrak.

DE SNELSTE WEG NAAR EEN MOOIE TUIN

Nu er alsmaar meer natuur verdwijnt , worden tuinen steeds belangrijker. Steeds meer mensen willen thuis een eigen stuk natuur scheppen. De Tuinbeurs helpt je bij het aanleggen, heraanleggenen en onderhouden van je tuin. Om dat doel te bereiken is het natuurlijk belangrijk dat zowel de liefhebber als de vakman elkaar vinden. Een inspirerend begin voor het voorjaar.

PRAKTISCHE INFO

Data:  vrijdag 6 maart van 15u00 tot 20u00 / zaterdag  7 maart van 10u00 tot 19u00 / zondag 8 maart van 10u00 tot 19u00 / maandag 9 maart van 10u00 tot 19u00
Locatie: LIMBURGHAL  Jaarbeurslaan, 3600  Genk – België
Prijzen: volwassenen : €  9,5 /kinderen -14 jaar: gratis / 60+ : € 8

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen