MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

De vierkantemetertuin - September

788 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

In september wordt het tijd om de oogst te verwerken en aan het najaar en de winter te denken.

Voor wie eens iets apart wil hebben we een volledige vierkantemetertuin ingericht met ingrediënten voor de Aziatische keuken  KLIK HIER

TIP: maak de juiste COMBINATIES

Moestuin in SEPTEMBER
Sla  Sla andijvie.jpg Andijvie  BloemkoolAardbeien

  Aardbeien  Broccoli rucola.jpg RucolaKnolselder  Kervel pompoen.jpg Pompoen  Preiradijs.jpg Radijs  Raapstelen paksoi_80.jpg Paksoi  Veldsla 

SLA Je kan sla nog zaaien maar ook nog uitplanten. Let er op dat slaplantjes niet te diep worden geplant. Sla kan je goed combineren met kervel, radijs, aardbeien, wortel Peterselie zet je best niet direct in de buurt. 


andijvie.jpg 
ANDIJVIE Plantgoed uitplantenBLOEMKOOL Bloemkool kan je nog zaaien om te gebruiken als 'weeuwenteelt'. Kies een aangepast ras. Tegen het einde van de maand worden de plantjes opgepot, onder glas overwinteren en uitplanten in het voorjaar.AARDBEIEN Aardbeien planten. (late rassen)BROCCOLI Oogst broccoli voor de bloemknoppen opengaan.


rucola.jpg 
RUCOLA Deze typische voorjaars- en najaarsgroente geeft de voorkeur aan koelere temperaturen. Zaai nu om reeds vanaf de tweede helft van september te kunnen oogsten.

 

 

KNOLSELDER De planten regelmatig water geven.KERVEL Kervel zaaien


pompoen.jpg
POMPOEN Goed water geven tijdens droge periodes.PREI Winterprei planten begin augustus. Opletten voor preimot!


radijs.jpg
RADIJS Voor herfstteelt zaaien. Kies aangepaste variëteiten. De teelt duurt ongeveer 6 weken.RAAPSTELEN Als je in augustus gezaaid heb kan je waarschijnlijk al een eerste oogst plukken.


paksoi_80.jpg
PAKSOI of CHINESE KOOL Plantgoed uitplanten voor de herfstteelt. Je kan dan oogsten in oktober/november. Deze gewassen zijn wel vorstgevoelig!VELDSLA Zaai veldsla of plant jonge plantjes in volle grond. 1. Je kan ook nog steeds kruiden uitplanten.

 2. Basilicum is een kruid dat warmte nodig heeft. Je kan het dus best niet te vroeg uitplanten. Je kan nog basilicum zaaien in volle grond.

 3. Rond de slaplantjes kan je eventueel een laagje cacaodoppen strooien.

 4. Courgettes oogst je best zo jong mogelijk.
 5. Bescherm kolen en prei eventueel met een insectengaas.
 6. Krulandijvie of frisée kun je heel goed vers in salades gebruiken.
 7. Je kan een volledige vierkantemetertuin aanplanten met enkel maar keukenkruiden. Een OVERZICHT van de meest populaire en meest gebruikte.
 8. Iets apart proberen?  Daslook         
 OVERZICHT van augustus in de moestuin             

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen