MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

De Vlaamse tuinaannemer

575 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Een tuin is veel meer dan het omheinde deel van een erf. Het is een buitenkamer of vele buitenkamers waar het goed toeven is, een deel van de intieme leefomgeving, een visitekaartje, het dichtsbijzijnde vakantieoord, een plek om je terugtrekken, tot bezinning te komen, te ravotten en te spelen... Kortom een plek om te genieten! De tuin vraag vakmensen, ervaren en enthousiaste tuinaannemers die alle kneepjes onder de knie hebben. Ze kunnen verhardingen, paden, terrassen aanleggen. Hun heldere vijvers spiegelen uw geluk. Degelijkheid, service en duurzaamheid staan hoog in hun vaandel.

Om u een idee te geven van het vakmanschap van een tuinaannemer kan u hier doorheen het fotoalbum bladeren van het project waarmee tuinaannemer Rik Olivier goud won in de categorie tuinen 250- 1000 m2 .

Wat een aantal jaren geleden begon als een onderhoudsarme, budgetvriendelijke en romantische sfeertuin is in de loop der jaren gegroeid in oppervlakte door de aankoop van een achterliggend perceel, in kwaliteit door de voortdurende aanpassingen en verbeteringen (grenen hout vervangen door tropisch hardhout, de uitbouw van een veranda...) en in sfeer want door de vele contacten tussen klant en tuinaannemer is er een wederzijdse vriendschap ontstaan, die zich weerspiegelt in dit project. Deze tuin straalt de gastvrijheid, de bescheidenheid en de groeiende bezetenheid uit van de klant en de gedrevenheid van de tuinaannemer om dit blijvend vast te leggen. Het is een tuin met een hart geworden, maar van de aanvankelijke onderhouds- en budgetvriendelijkheid is niet veel overgebleven.

De voortuin is eerder een formele tuin met opvallend veel bolvormen in Buxus en Lonicera nitida, maar de achtertuin straalt een echte romantische sfeer uit: een houten veranda, een terras in tropisch hardhout, klinkers en dolomiet, een vijver in een eerder grillige vorm, rechts een zithoekje onder hoge bomen, een zeer mooi tuinhuisje links tegen een hoge afscheiding in Hedera helix een bodembedekkende groep van snoeivormen (bollen en piramiden) en in het midden een grillig gazonnetje tussen al die vormplanten in Buxus, Taxus, Lonicera door. Op het eerste gezicht loopt dit gazon dood tegen de naar binnen draaiende haag in Hedera helix, maar twee boogvormige doorgangen voeren naar het achterste deel van de tuin. Dat is nog wel in opbouw maar de ruggengraat is er al: een centraal pad afgeboord met bolvormige snoeivormen, dat leidt naar een zithoekje onder een hoge boom.

clip_image001(926).jpg

Rik Olivier  E.C.O.
bvba  Nieuwerkerken- Aalst
Tel. 053.83 21 90

Aansluitend artikel : Goud in de categorie + 1.000 m2

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen