MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

De Vlaamse tuinaannemer

1196 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Het ontwerp van tuinaannemer Wim Luyckx won goud in de categorie tuinen groter dan 1.000 m2. In de riante formele voortuin biedt de strakke overzichtelijke structuur meteen rust tussen de talrijke omvangrijke buxusbollen, de sterk geknipte vormen van buxushagen, Taxus baccata, Fagus sylvatica, Carpinus betulus, aangevuld met twee Crataegus x lavalleei 'Carrieri' en onderbeplantingen met Sarcococca hookeriane var. humilis, Pachysandra 'Green Carpet', Geranium renardii, Waldsteinia ternata...

Naast de keuze van beplanting getuigen ook de harde materialen van respect voor de omgeving: oude verouderde of op een ruwe manier geplaatste materialen als klinkaert, blauwe hardsteen en kasseien voor de terrassen en de paden, arduinen borduren, tuinpoortjes in metaal of hout... De oprit kreeg een rustiger karakter: de geur van seringen ademt een aparte sfeer en de oude appelboom werpt schaduw op de parking.

De achtertuin biedt formele accenten, maar is veel minder strak dan de voortuin en loopt zelfs uit in vloeiende lijnen, aanleunend tegen een rij bestaande hoge lindebomen. Hier vinden we ook een rondvormig dolomietvlak verschoten achter in elkaar vloeiende hagen en een drietal Pyrus calleryana 'Chanticleer', waarachter een hondenren in gebogen ijzeren betonnet, een tuinhuis- beide bedekt met klimrozen Rosa 'New Dawn', 'Kiftsgate' en 'Schneewittchen'-, een houtstapel en een kruidentuintje schuilgaan. Maar vooral de manshoge zuilen Taxus baccata trekken de aandacht, netjes op een zichtlijn vanuit het terras over de waterpartij (deels gelijk met het maaiveld en deels 60cm erboven en afgewerkt met zeer oude dekstenen in blauwe hardsteen) heen naar een ornament achteraan.

 clip_image001(944).jpg

Wim Luyckx
Luyckx bvba
Tessenderlo
Tel. 013.31.17.42

Aansluitend artikel : Goud in de categorie 250-1000 m2

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen