MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

De Vlaamse Tuinaannemer - editie-2008

407 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

De Vlaamse Tuinaannemer Meer dan een begrip


Het promotieproject 'De Vlaamse Tuinaannemer' bestaat elf jaar. Het beroep van tuinaannemer is sindsdien op de kaart gezet. Het project steunt op enthousiaste mensen die zich bundelen in een werkgroep. Dit 'arbeidsteam' bestaat uit afgevaardigden van de zeven tuinaannemersverenigingen die Vlaanderen telt. Het zijn stuk voor stuk vakbekwame mensen, geplukt uit het veldwerk of moeten we zeggen het tuinwerk.

Jaarlijks organiseren zij een wedstrijd waaraan alle professionele tuinaannemers kunnen deelnemen. Ze schrijven zich daarbij in met één door hen aangelegde particuliere tuin in een oppervlaktecategorie naar keuze: -tuinen kleiner dan 250m2 -tuinen tussen 250 en 1000m2 -tuinen groter dan 1000m2 Sinds dit jaar kunnen ze ook kiezen voor de categorie 'Groen kleurt...', waarbij vooral sortiment, bijzonder gebruik en vakmanschap in onderhoud van planten centraal staan.

De projecten worden een aantal keren bezocht. Een eerste preselectiecommissie weerhoudt maximaal 5 projecten per categorie. Dat is lang geen eenvoudige opdracht want de kwaliteit van de tuinen gaat voortdurend in stijgende lijn. Daarna worden deze projecten op aanleg en onderhoud beoordeeld door een zeskoppige jury. Drie vaste leden: tuin- en landschapsarchitect Francis Broos, botanicus en auteur Harry van Trier en groenauteur, radio- en tv-presentator Ivo Pauwels, voorzitter van de jury. De drie wisselende juryleden zijn twee tuinaannemers die hun strepen verdiend hebben en een boomkweker voor de extra groene touch.

Na de deliberatie heeft in augustus een plechtige proclamatie plaats waar de drie laureaten per categorie worden bekend gemaakt en gehuldigd. Ook de eervolle vermeldingen krijgen de meer dan verdiende aandacht. Coördinator van het totale project is Rit Vangeel

Deze week bekijken we als eerste de categorie 'tuinen kleiner dan 250m2. Blader eens door het fotoboek en bewonder de realisaties en doe gerust ideeën op voor uw tuin. Dromen zijn bedrog, tenzij uw tuinaannemer ze hard maakt.

Mocht u opmerkingen of reacties hebben of als u het niet eens bent met de jury dan kan u mailen naar 

info@groen.net

 [fotoboek=31]

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen