MijnTuin.org
Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis ! Klik hier

December : Cyclamen

1054 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

De Woonplant van de maand is cyclaam. Een gedurfde verschijning die het interieur opvallend aankleedt. Een perfect item voor de feestmaand!

Cyclamen kleuren de dag en zorgen voor een spannend effect: ze hebben een nostalgisch tikje en zijn tegelijkertijd meer dan trendy. Alle Cyclamen geven je een uitbundig én stijlvol gevoel. Geef het jaar een kleurfinale met deze decemberbloemen!

Party power

Cyclamen zijn krachtige knolplantjes die op droge bosgrond groeien. Ze komen in het wild voor rondom de Middellandse Zee, in bijvoorbeeld Israël, Klein-Azië en van Noord-Afrika tot Somalië. Ze hebben van nature allemaal een enorme levenslust, groei- en bloeikracht. De bloemen verschijnen met drie tot wel tien stuks tegelijkertijd. In talloze tinten wit, lila, roze, paars of rood… kies wat het beste bij je kerstdecoratie staat.

Droommaten

Cyclamen bieden ook in formaat reuze keuze… wil je grootbloemige, midi’s, mini’s of micro’s? En kijk eens naar de bladeren, die mogen er ook zeker zijn… ze voelen zijdezacht aan, hebben vaak een fraaie tekening en een paarse onderkant. Dus in alles zijn Cyclamen kleurwonders. En de cyclaamnamen maken het feest compleet, zoals Cyclamen Concerto, Libretto, Miracle en Super Serie!

Cyclaamspeciaal

Deze lievelingen worden met zorg en aandacht grootgebracht door de kweker in ongeveer een jaar tijd. En, je kunt ook hele speciale soorten tegenkomen. Zoals Cyclamen Laser met geurende bloemen, robijnrode Silverado Scarlet of zuiver witte Cyclamen Silverado White. Latinia heeft van alle Cyclamen bloemen die het meest op vlinders lijken en er zijn ook tweekleurige en gefranjerde Cyclamen.

Verzorgingstips

Deze woonplant houdt van water maar de knol mag niet nat worden: geef water op een schoteltje. De uitgebloeide bloemen kun je met de hand verwijderen. Kies een schaduwrijk, koel plekje en geef Cyclamen de ruimte. Hou ze uit de volle zon dan blijven ze je lang verbazen, tot in het nieuwe jaar!

November 2008/ BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen