MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

December - Hippeastrum

232 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Woonplant van december - Hippeastrum


4._dec_hippeastrum.jpg

Wie december zegt, zegt feesten. Daarom werd de Hippeastrum speciaal tot kamerplant van de maand december gekozen omwille van zijn grote, weelderige bloemen. De Hippeastrum heeft een “XL Kerstlook” om binnenskamers precies de juiste sfeer te geven. Hij kan strak staan in een design interieur of bijzonder theatraal optreden. Al diegenen die het graag groots zien en van overdadige kleuren houden, vinden met de Hippeastrum een heel nieuwe stijl om het nieuwe jaar aan te kondigen.

EEN DAMETJE IN DE KNOP

De Hippeastrum is een plant met een rijke waaier aan bloemen die altijd even veelbelovend zijn. Met wat zorg en aandacht ontwikkelt deze plant zich heel snel. In enkele  weken tijd evolueren de knoppen naar grote bloemen die vervolgens helemaal open gaan staan. Het is dan dat de plant pas een echte ster wordt! Meestal getooid in rood maar ook in roze met rode of witte strepen en ook volledig in wit.

EEN VERBAZENDE STER

Exuberant of vol zuivere eenvoud, de Hippeastrum trekt altijd evenveel welwillende blikken naar zich toe. Zijn trots dankt hij aan zijn schitterende vorm. De naam Hippeastrum betekent letterlijk “de ster van de ruiter” en verwijst naar zijn bloemblaadjes in stervorm. Hij straalt charme uit en biedt een spectaculaire maar eigentijdse sfeer in huis.

EEN ZUIDERS TEMPERAMENT

De Hippeastrum vindt zijn oorsprong in Centraal en Zuid-Amerika. In de natuur bestaan talrijke variëteiten in het wild. De meest bekende versies zijn de Hippeastrum “Floris Hekker” met een intens rode kleur, de “Orange Souvereign” met een licht oranje degradé kleur en de donkerrode “Red Lion”.

De Hippeastrum houdt van warmte en veel water tijdens de periode waarin de bloemen gaan ontluiken en voor een mooie homogene groei is het aangeraden de pot regelmatig te draaien. De Hippeastrum is niet bestand tegen tocht en verwelkte bloemen die blijven hangen. De Hippeastrum speelt een belangrijke rol in de kerstsfeer. U vindt deze fraaie plant bij bloemisten en tuincentra. Happy Hippeastrum!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen