MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Dendrobium

1249 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
  clip_image001(523).jpgNaam: Dendrobium

Familie: Orchidaceae

Herkomst: Van India tot Japan, Australië, Nieuw-Zeeland en de gebieden ten oosten van de Fiji eilanden. De hybriden die ontwikkeld zijn hebben als één van de ouders Dendrobium nobile, een orchidee die in de koelere streken van India en Zuidoost-Azië groeit.

Standplaats: Geen directe zon of middagzon maar wel veel licht. De vele hybriden hebben een voorkeur voor een niet te warme huiskamer. Tocht vermijden. Zet ze niet te dicht bij een warmtebron. In de winter na de bloei de plant een rustperiode geven door ze naar een koelere lichte ruimte te brengen. Als de knoppen zich duidelijk beginnen te vormen mag de plant iets warmer gezet worden. Gebruik als substraat aangepaste orchideeën-grond. Niet verpotten tijdens de bloeiperiode.

Water: Gelijkmatig vochtig houden. De wortels zijn gevoelig voor teveel vocht. Het is beter de plant (niet de bloemen) te benevelen dan teveel water te geven. Gebruik lauwwarm, ontkalkt water.

Algemeen: opvallend bij deze orchideeën zijn de lange ruwe pseudoknollen die aan bamboe doen denken. Uit de oksels van de bladeren ontwikkelt zich de bloemtak. De bloemen worden in bloemstukken gebruikt. De naam geeft aan dat het om epifyten gaat: dendron is het Griekse woord voor boom en bios betekent leven.

Bijsluiter voor kamerplanten

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen