MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Deze week in de tuin 11 Juli +

336 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Deze week in de tuin . 11 juli +


We mogen ons opnieuw voorbereiden op een zonnige periode. Tuinlaarzen uit, teenslippers aan.

clip_image001(53).jpg

*Kruiden Knip kruiden zoals rozemarijn, salie, tijm en laurier om te drogen op een koele, luchtige plek,  beschermd tegen de regen. Knip ze bij voorkeur in de vroege ochtend op een droge dag ,voor de zon te fel wordt. Kruiden zijn niet alleen nuttig in de keuken maar lavendel kan je bijvoorbeeld ook in de linnenkast gebruiken. Om te vermeerderen kan u nu ook van de meeste kruiden stekken nemen. Neem hiervoor stekken van niet bloeiende scheuten van zo’n 8 cm lang en steek ze in potten of bakken met zaai- en stekgrond. Zet ze op een lichte plek (halfschaduw) maar niet in de zon.

*Goed om weten -Als je dahlia’s, canna’s en gladiolen extra meststof wilt geven, gebruik dan een kaliumrijke meststof zoals tomatenmest of een speciaal voor bloembollen samengestelde organische meststof. -Bewaar vruchtgroenten zoals tomaten en paprika’s, komkommers en aubergines niet in een koelkast. De kou laat ze sneller rotten.

*Gazon Het gazon kan je nu nog een bijbemesting geven. Doe dit na het maaien en als er regen voorspeld wordt. Gebruik organische meststoffen om verbranding te vermijden.

*Fruit Wie eraan denkt om bessenstruiken toe te passen in de tuin moet dit weekend een bezoek brengen aan de kwekerij ‘Proeftuin kruisbessen’ in Zomergem. Een kleinschalige kwekerij die zich toelegt op het evalueren van bestaande rassen, maar ook zelf soorten veredelt. Meer info opwww.proeftuin.info Als je een schitterend stukje erfgoed wilt bekijken moet je zeker en vast een bezoek brengen aan de Museumtuin van Gaasbeek. Je kan er de verschillende leivormen en snoeitechnieken bewonderen van de Vlaamse pioniers op dit gebied waar we best wat meer trots zouden mogen op zijn. De Museumtuin is enkel op afspraak te bezoeken. Meer info

*Mulchen Na de regen krijgen we nu opnieuw een droge, zonnige periode. Nu de grond er goed vochtig bijligt is het goed om een mulchlaag rond de planten aan te brengen. Gebruik hiervoor grasmaaisel. Op deze manier hou je de grond vochtig en onkruidvrij. Als je grasmaaisel niet mooi vindt kan je ook houtsnippers of cacaodoppen gebruiken.

*Compost Wie nog geen composthoop heeft kan nu nog steeds starten. Een bestaande composthoop mag je nu omzetten.

*Moestuin Hierover lees je meer in onze aparte rubriek De moestuin in juli

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen