MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Deze week in de tuin : januari02

389 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Deze week in de tuin - JANUARI 2009 WEEK 2


januari0901.jpg

We houden het nog even feestelijk. U heeft nog geen zin in tuinwerk en wil nog wat nagenieten van de voorbije feestdagen en het luilekkerleventje? U wilt nog even op krachten komen? Geen nood. We gaan u (nog) niet overdonderen met tuintips en -karweien.
• Wat brengt 2009? 2008 was in vele opzichten een jaar om snel te vergeten. We draaien snel de bladzijde om en beginnen met een nieuwe bouwdoos met hopelijk betere puzzelstukken. Misschien staat bij uw goede voornemens dit jaar ook vermeld om meer uit eigen tuin te halen! Dan is het - om teleurstellingen te vermijden -  aan te raden om een bodemstaal te nemen en een grondanalyse te laten doen. Vooral voor de moestuin kan dit heel nuttig zijn. MEER INFO


• De kerstboom is weg en dan komt er waarschijnlijk opnieuw ruimte vrij voor een kamerplant. Omdat veel planten niet enkel decoratief zijn maar ook de lucht zuiveren, is het  verstandig om voor zo'n plant te kiezen. MEER INFO


• We houden het nog even feestelijk. De sfeer blijft er nog even in met dit bloemstuk. MEER INFO

Voor mensen die rekening houden met de maan geven we hierbij een overzicht van enkele data die je best in het oog kan houden.

04 jan.Eerste kwartier
10 jan.Perigeum
11 jan.Volle Maan 
12 jan.Maan in dalende knoop
18 jan.Laatste kwartier
23 jan.Apogeum
26 jan.Nieuwe maan Maan in klimmende knoop

Perigeum: korte afstand tot de aarde. Ongunstig Apogeum: grote afstand tot aarde. Neutraal Nieuwe maan: een goede periode om zieke planten, bomen, heesters en gewassen te behandelen Eerste kwartier: een goede periode om planten te verzorgen. Nooit bemesten! Volle maan: ideale periode om te bemesten. Ook om geneeskrachtige kruiden te verzamelen. Niet snoeien. Laatste kwartier: gunstige periode om te bemesten. Ook om wortelgewassen te zaaien of te planten.

KLIK HIER  om de huidige maanstand te bekijken.

 


• MEER TUINTIPS

blanco_80(1).jpgblanco_80(1).jpg 
 blanco_80(1).jpgblanco_80(1).jpgblanco_80(1).jpg 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen