MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Deze week in de tuin - februari02

542 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Deze week in de tuin - FEBRUARI 2010 - WEEK 6


orangerie.jpg

                   

   

voorzaaien_nb.jpg
1. VOORZAAIEN
Binnen kan je al starten om bepaalde groenten en eenjarige bloemen voor te zaaien in bakjes of potjes.

LEES MEER

grassen_nb(1).jpg
2. GRASSEN SNOEIEN

Dringend is het nog niet maar als je wil opruimen kan je bij de groenblijvende grassen de dode en slordige delen verwijderen. (Bovengronds) Afgestorven grassen kan je tot bij de grond afknippen. Niet knippen als het vriest!

  

tuinpad_nb.jpg

3. EEN TUINPAD

Misschien denkt u eraan om een tuinpad aan te leggen als verbinding tussen het huis/terras en het tuinhuis, of gewoon als wandelpad langs het gazon of de border. Een natuurlijk ogend pad bekom je al snel door grond uit te graven, een onkruidfolie aan te brengen en daarboven boomschors of gehakseld materiaal te leggen. LEES MEER

  
buitenkamer_1_nb.jpg
4. BUITENKAMER VALT IN DE PRIJZEN

Interieurarchitecte Mich Veraghtert kreeg een Fidas-award voor de realisatie van deze schitterende buitenkamer. Het uiteindelijke resultaat is een sfeervolle plek om tot rust te komen, te eten en eventueel te werken met evenveel comfort als binnen.

LEES MEER

  
gazon_nb.jpg
5. VOORBEREIDINGEN VOOR AANLEG GAZON

Bodemvruchtbaarheid is het vermogen van de bodem om een plant van de nodige voedingsstoffen te voorzien. De bodemvruchtbaarheid wordt bepaald door de chemische, fysische en biologische eigenschappen van de bodem. Enkele voedingsstoffen kunnen vrij gemakkelijk opgenomen worden door de plantenwortels, terwijl andere stoffen slechts gering beschikbaar zijn. Dit verschil wordt veroorzaakt door een groot aantal chemische processen, de eigenschappen van de voedingsstoffen en de fysische eigenschappen van de bodem.

LEES MEER

  
arenaria_montana_130.jpg
6. VOORJAARSBLOEIENDE  VASTE  PLANTEN
Als het niet vriest kan er volop geplant worden. Voor wie het jaar rond bloei wil in de tuin kan alvast zijn keuze maken uit de voorjaarsbloeiende vaste planten. We hebben een overzichtslijst samengesteld van 'populaire' soorten die je normaal gezien kan terugvinden in het assortiment van de meeste tuincentra. LEES MEER  
  
grondontleding2006b_nb.jpg
7. BODEMANALYSE
Als je niet door schade en schande een beetje wijs wilt worden en teleurstellingen wilt vermijden, is een grondontleding zeker geen overbodige luxe.

Er zijn hiervoor een aantal mogelijkheden.

LEES MEER

  


WAT TE DOEN IN DE MOESTUIN?

    LEES MEER

Voor mensen die rekening houden met de maan geven we hierbij een overzicht van enkele data die je best in het oog kan houden in februari.

29 jan

Maan in dalende knoop

30 jan

Volle maan Perigeum

  5 feb

Laatste kwartier

11 feb

Maan in klimmende knoop

13 feb

Apogeum

14 feb

Nieuwe maan

22 feb

Eerste kwartier

25 feb

Maan in dalende knoop

27 feb

Perigeum

28 feb

Volle maan

Perigeum: korte afstand tot de aarde. Ongunstig Apogeum: grote afstand tot aarde. Neutraal Nieuwe maan: een goede periode om zieke planten, bomen, heesters en                       gewassen te behandelen Eerste kwartier: een goede periode om planten te verzorgen. Nooit bemesten! Volle maan: ideale periode om te bemesten. Ook om geneeskrachtige kruiden te verzamelen. Niet snoeien. Laatste kwartier: gunstige periode

KLIK HIER  om de huidige maanstand te bekijken.

KLIK HIER  voor een meer uitgebreide zaai-, plant- en oogstkalender


• MEER TUINTIPS

blanco_80(1).jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen