MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Deze week in de tuin: de vierde week van juli

350 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Uw tuin in de vierde week van juli


Hoogzomer en alles heeft dorst. Er zijn al enkele warmterecords gebroken en ook in de laatste week van juli blijft het nog steeds warm.

clip_image001(962).jpg

  • Door de droogte en warmte vormt zich een korst op de bovenste laag van de tuingrond. Hierdoor kan het water bij het gieten of bij een eventuele regenbui niet voldoende doordringen in de bodem. Doorbreek daarom deze droge korst met een hark of cultivator.
  • De bloei bij planten gaat snel over zijn hoogtepunt door de langdurige warmte en droogte. Je kan maar best de uitgebloeide bloemen wegsnoeien als je tenminste geen zaad van de planten wenst te oogsten.
  • Vergeet de planten in potten en bloembakken niet. Laat de potgrond niet uitdrogen.
  • De temperatuur van het vijverwater zal nu ook behoorlijk oplopen en dat warme water bevat minder zuurstof. Hierdoor kan het zijn dat de vissen naar de oppervlakte komen om naar lucht te happen. Zorg voor beweging in het water door middel van een luchtpomp bijvoorbeeld. Geef de vissen ook regelmatig wat eten. Omdat water nu sneller verdampt zal het waterpeil ook zakken en moet er bijgevuld worden. Als je regelmatig moet bijvullen is het ook aan te raden om de kwaliteit van het water te controleren en bij te sturen. Aangetaste bladeren bij waterlelies moet je wegknippen.
  • Wie plannen heeft om grassen toe te passen in de tuin, moet in de loop van de volgende weken eens langslopen bij gespecialiseerde kwekerijen of in goed gesorteerde tuincentra. Stilaan verschijnen bij de grassen namelijk de mooie bloeihalmen en dit is het moment om uw keuze te maken. U kan de grassen eventueel voorlopig in potten planten om ze dan in het najaar hun definitieve plaats in de tuin te geven. Hou er rekening mee dat je best een flink aantal grassen van een bepaalde soort samenzet om een mooi effect te bekomen.
  •  
  •  

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen