MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Deze week in de tuin: de vierde week van mei

417 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Uw tuin in de vierde week van mei

 Net als je in mei denkt dat het de  goede kant uitgaat, komt er toch  nog altijd één of andere depressie  om de hoek kijken.

 clip_image001(847).jpg

  • Op zoek naar een leuke éénjarige klimplant ? Kies voor Lathyrus. Vooral Lathyrus odoratus. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende zachte kleuren. Kies vooral voor oudere soorten want bij deze ligt de nadruk nog op de geur van de bloemen. De laatste jaren heeft men volop gezocht naar nieuwe soorten waarbij vooral de nadruk werd gelegd op de grootte en de kleur van de bloemen. Jammer genoeg ten nadele van de geur.
  • Onkruid ontwikkelt zich goed in deze periode. Schoffelen en wieden behoren tot de regelmatig terugkerende tuinkarweitjes. Daarnaast is de combinatie van vocht en warmte een ideale voedingsbodem voor diverse problemen die stilaan de kop beginnen op te steken. Wie lelies heeft staan zal waarschijnlijk ook reeds kennis gemaakt hebben met het leliehaantje. Een felrood kevertje dat eitjes komt leggen op de bladeren waaruit dan de larven groeien die het lelieblad een ware lekkernij vinden. Van zodra je het kevertje opmerkt moet je het verwijderen.
  • In de moestuin kan stilaan geoogst worden. Rabarber bijvoorbeeld. Eigenlijk is rabarber ook een mooie sierplant met zijn grote bladeren en zijn mooie groene of rode stengels. Als je de stengels oogst doe dat dan niet door de stengels af te snijden. Trek de stelen met een draaibeweging naar buiten uit de plant. Let wel: de bladeren (en ook de wortels) van rabarber zijn giftig en zijn dus niet eetbaar. 
  • Sierstruiken kunnen nu ook wel wat meststof gebruiken. Zowel sierstruiken die reeds gebloeid hebben en gesnoeid werden als diegenen die nog moeten bloeien.
  • Controleer regelmatig de goede werking van vijverpompen en filters. In de vijver kunnen ook (draad-)algen boven water komen. Kleine aantastingen kan je makkelijk met de hand verwijderen. Controleer ook de kwaliteit van het vijverwater.


Weekendklus- problemen met algen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen