MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Deze week in de tuin: laatste week van oktober

439 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Tuintips voor deze week


Van 24 oktober tot 22 november staan de sterren in het teken van de schorpioen. Dit is een waterteken en de personen die hieronder vallen hebben een voorkeur voor planten met een interessant blad en voor bladgroenten. Bloemen en kruiden die samengaan met dit teken zijn basilicum, chrysant, speenkruid, heide, dragon, alsem, sedum. Bij de bomen en struiken zijn dat hulst, de notelaar en sleedoorn.

  • In deze laatste week van oktober gaat het richting Halloween en Allerheiligen. Uiteraard is er in deze week een hoofdrol weggelegd voor de chrysanten. Sinds enkele jaren zijn ze meer dan kerkhofbloemen geworden en worden ze al op het einde van de zomer aangeboden om nog kleur te brengen in bloembakken en potten.
  • Na de droge periode van begin oktober krijgen we nu regen en wind. Nu de bodem vochtig is kan het eventueel noodzakelijk zijn om het gazon nog een laatste maal een aangepaste najaarsmeststof  (rijk aan kali) te geven of een kalkbeurt. Om te zorgen dat je gazon er perfect bij ligt in de winter kan je nog eens de boorden (kanten) mooi recht afsteken.
  • De ijsheiligen kennen we allemaal maar de ijsduivels zijn misschien minder gekend. Het is de periode van 28 oktober tot en met 2 november. In deze periode kan men maar best de vorstgevoelige planten naar veiliger oorden verhuizen.


    • Stel niet langer uit om nog groenblijvende planten zoals buxus en taxus te (ver)planten. Andere planten zoals vaste planten, sierheesters, bloembollen kunnen nu nog volop geplant worden.

  • Bescherm de vijver met een net tegen invallend blad. Span het net niet zomaar over de vijver maar doe dat in de vorm van een tent. Zo vallen de bladeren naar de zijkanten.
  • Zorg ervoor dat u enkele potjes met kruiden vult zoals peterselie, tijm, bieslook. Zo beschik je ook in de winter over verse kruiden in de keuken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen