MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Diascia

7952 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

diascia2.jpg

Naam

 Diascia

Nederlandse naam

 Diascia

Familie

 Scrophulariaceae

Herkomst

 Zuid-Afrika

Standplaats

 Een zonnige plek.  Vooral in warme zomers bloeien ze rijkelijk.  Een ideale plant voor hanging baskets en potten maar ook  in volle grond.  Combineert mooi met andere hangplanten.  Gebruik goed doorlatende, lichte maar voedselrijke grond  en zorg voor een goede drainage.

Bloei

 Rijkbloeiende plant.  De min of meer buisvormige bloemen zijn er in kleuren die  variëren van roze, zalmroze, abrikoos en lila.  Speciaal aan de bloemen zijn de dubbele nectarsporen.

Algemene kenmerken

 Diascia zijn infeite vaste planten, maar niet echt   betrouwbaar en kortlevend.  Daarom worden ze best als éénjarige beschouwd.  Het is een rijkbloeiende plant.met zijn hangende groei-  wijze is het een ideale plant om mee te combineren in  hanging baskets.  Er zijn diverse soorten verkrijgbaar die bloeien in  tinten van oudroze, zalmkleurig tot rood.  Zorg voor wat ventilatie om te vermijden dat Diascia  van binnenuit gaat rotten.  Je kan de te lange stengels inknippen om ze wat meer  compact te houden.    Vermeerderen kan door het nemen van stekken in de  nazomer of uit zaad.  Laat de stekken overwinteren op een koele plek.  Jonge planten regelmatig toppen om ze compact en sterk  te houden.  Knip oude stengels na de bloei weg.

Verzorging

 Eenvoudige en gemakkelijk te onderhouden plant.  Hoewel de plant enige droogte verdraagt, geef je best  toch regelmatig water.  Plantenvoedsel toevoegen aan het water komt de bloei  ten goede.  Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat.   Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel.  Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig  kleine gietbeurten.  Je geeft je planten best 's morgens water.  's Avonds kan ook, maar de planten zijn dan nog vochtig  wanneer de avond valt.  Dit maakt ze zeer aantrekkelijk voor schimmels en slakken.  Geef het water zoveel mogelijk aan de basis van de  planten en niet op de bladeren of bloemen.

 diascia_b.jpg

Soorten

 Diascia barberae; Diascia integrifolia; D. rigescens;  D.cordata;

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen