MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Dichorisandra thyrsiflora 'Blue Bamboo'

3300 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

dichorisandra_blue_bamboo_bloem.jpg

Dichorisandra thyrsiflora 'Blue Bamboo'

Nederlandse naam: Blauwe gember, Blauw gemberblad

Familie: Commelinaceae - Commelinafamilie

Standplaats: Deze plant geeft de voorkeur aan een plaats in de halfschaduw. Geen volle zon. Heeft vochtige lucht nodig. In de winter mag de blauwe gember in de huiskamer blijven staan, dan gaat de plant niet in rust. Overwinteren kan ook op een koelere plaats bij een temperatuur van +/- 15°C De temperatuur niet onder 10°C laten zakken. Blauwe gember is afkomstig uit tropische bossen.

Water: Tijdens de groei regelmatig water geven. De potkluit goed vochtig houden. Het blad vaak benevelen om te zorgen voor voldoende luchtvochtigheid.

Algemeen: Blauwe gember is afkomstig van Brazilië. 'Blue Bamboo' heeft bladeren die aan bamboe doen denken. Aan het einde van de zomer verschijnt een lange bloemstengel met een tros kobaltblauwe bloemen. De plant is geen familie van de gember (Zingiber). Deze nieuwkomer wordt verhandeld met drie bloemtrossen per pot die van onder naar boven openen. Dit zorgt zo'n drie maanden voor een imposant schouwspel.

Tip: Als dit nodig is, de plant in het voorjaar verpotten. Vermeerderen kan door een volwassen plant te scheuren of door het nemen van stengelstekken.

Bijsluiter voor kamerplanten

 Dichorisandra_Blue_Bamboo.jpg

1 reactie

  • Stekjes G. Stekjes G. De plant in de foto is een Dichorisandra penduliflora. Dichorisandra penduliflora is een botanische soort die bestaat sinds 1843 en werd beschreven door Karl (Carl) Sigismund Kunth. De manier waarop de 'Blue Bamboo' is geschreven, duidt op een cultivar. Cultivarnamen worden niet gegeven aan botanische soorten.
    https://www.ipni.org/n/172634-1
    Woensdag 10 Maart 2021 om 23:52

Log in om een reactie te plaatsen