MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Dicksonia - Boomvaren

2656 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
dicksonia.jpg

Naam: Dicksonia antarctica            Boomvaren

Familie: Dicksoniaceae

Herkomst: Zuidoosten van Australië

Water: Regelmatig water geven tijdens de groeiperiode. Ook bij warm weer heeft de plant voldoende vocht nodig. Geef water door het langs de stam te laten lopen. In de winter als de plant op een koele plaats staat, minder water geven.

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel gefilterd licht Hoge luchtvochtigheid is vereist. Een boomvaren kan niet tegen droge en al te warme lucht. De grond moet voldoende voedselrijk zijn en humus bevatten. In de zomer kan de plant naar buiten op een tegen de zon beschutte plaats. Eventueel de plant in een pot als terrasplant behandelen en overwinteren in een koele, vorstvrije ruimte. Dicksonia verdraagt tot -10°C vorst.

Algemeen: dit is een uitzonderlijke varen met een krachtige stam die overdekt is met de resten van oude bladstelen. De grote bladeren zijn dubbel- tot drievoudig geveerd en dragen sporen aan de onderkant. Deze plant kan tot 15m hoog worden in zijn natuurlijke omgeving (bergachtige gebieden met een gematigd of tropisch klimaat).

Oorspronkelijk komt de plant uit Tasmanië (Tasmanian tree). Naast Dicksonia is er ook nog het boomvaren-geslacht Cyathea (Australische boomvaren)

Tip: Om de 2-3 jaar verpotten in de lente

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen