MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Dieprode dahlia bloembol van het jaar

972 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Plant nu de zomerbol van het jaar. Dieprode dahlia ‘Ellen Houston’


Dahlia ‘Ellen Houston’ is uitgeroepen tot Zomerbol van het Jaar 2007. En niet voor niets, want deze Dahlia is een beauty voor de border en een aanwinst voor balkon en terras. Dahlia’s zijn weer helemaal terug en passen perfect in de laatste tuintrends.

Dahlia ‘Ellen Houston’ is een prachtige en gemakkelijke zomerbloeier met diepdonker blad en mooie, rode bloemen die tot ver in oktober bloeien. Combineer ze met Dahlia’s in andere kleuren, vaste planten of andere balkon- en terrasplanten. Kortom, ontdek, plant en geniet van de Dahlia ‘Ellen Houston’!

dahlia_ellenhoustonb.jpg


• Donker blad

De Dahlia ‘Ellen Houston’ valt in de categorie Dahlia’s met donker blad. Deze variant raakt steeds meer in trek want de intens rode bloemen steken prachtig af bij de donkere kleur van het blad. Dahlia ‘Ellen Houston’ is een stevige soort die ongeveer 40 cm hoog wordt en goed op eigen benen kan staan, waardoor ze ook heel geschikt is voor potten of bakken.

Plant Dahlia’s pas vanaf half april buiten, niet eerder in verband met de nachtvorst. Kies een zonnige plek uit de wind. Maak de grond goed los en graaf een plantgat waar de Dahliaknol met gemak in past. Plant Dahlia’s heel ondiep, een paar centimeter grond op de knollen is genoeg. 


• Gewaagde combinaties

Dahlia ‘Ellen Houston’ is de ideale buur voor veel planten en leent zich voor subtiele of gewaagde combinaties. Het donkere blad en de rode bloemen komen goed tot hun recht in het gezelschap van grijsbladige planten zoals alsem (Artemisia) en witte knoop (Anaphalis triplinervis). Zet Dahlia ‘Ellen Houston’ eens bij vetkruid (Sedum spectabile en Sedum telephium) met hun dikke vlezige bladeren en roze bloemschermen voor een prachtig resultaat. Verrassend is ook de combinatie met de paarse bloemen van ijzerhard (Verbena bonariensis) en de dieppaarse bloemen van monnikskap (Aconitum). Japans bloedgras (Imperata cylindrica ‘Red Baron’) is een opvallende grassoort die goed kleurt bij het donkere blad en de rode bloemen van ‘Ellen Houston’.

Tip: Knip de uitgebloeide Dahliabloemen steeds weg om de bloei te verlengen.

Tip: Potten met bloeiende Dahlia’s zijn ideaal om vrijkomende plaatsen in de border razendsnel op te vullen.

Tip: Voor een zomeravondfeest: Snij Dahlia’s vlak onder de bloem af en laat ze samen met waxine-lichtjes drijven in een schaal met water.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen